Следва

Джъстин Бийбър с обвинение към H&M - ползвали лика му без разрешение

Соленоморски колаген - добавкаТА на 2023!

Вариантът на колаген с морски произход е високо ценен като добавка против стареене за кожата и ставите 

Health преди 1 година

Колагенът е основен протеин на съединителната тъкан, естествено произвеждан от нашето тяло - гарантира еластичност, устойчивост, регенерация, структура на тъканите и органите. В нашето тяло има 28 вида колаген, от които 3 са основните:

Колаген тип I - най-разпространеният, намира се в кожата, сухожилията и костната тъкан;
Колаген тип II - присъства в хрущялите;
Колаген тип III - намира се в мускулите и стените на кръвоносните съдове;

Заедно с еластина, хиалуроновата киселина и други гликозаминогликани, колагенът образува извънклетъчната матрица, която придава стегнатост, тонус и еластичност на нашата кожа, следователно е основен елемент за здравето и красотата на кожата, но също и на ставите. С времето тялото ни започва да произвежда по-малко колаген. Още приблизително на възраст между 25 и 30 години той постепенно започва да се забавя и се нуждае от външно снабдяване с тези прекурсори, необходими на тялото, за да го синтезира. Поради тази причина добавките с колаген са средство за подпомагане на естественото му производство. В допълнение към по-известния говежди колаген, извлечен от кожата на крава, има и вариант на морски колаген, идващ от естествените отпадъци от риба или скариди, съставен от протеини, аминокиселини и омега 3 мазнини. Морският колаген е по-ефективен от говеждия, тъй като има по-малки размери и това го прави по-смилаем и усвоим от организма; той се усвоява до 1,5 пъти по-ефективно от човешкото тяло и е по-бионаличен от говеждия.

Поради тази причина морският колаген е най-добрата версия на добавката, особено в хидролизирания си вариант. Чрез ензимна хидролиза всъщност е възможно колагенът да се разложи на още по-малки частици, колагенови пептиди, които по този начин се абсорбират от червата и след това лесно преминават в кръвния поток, със степен на абсорбция от 90%.

Той има антиоксидантни свойства срещу свободните радикали и против стареене, тоест помага за намаляване на признаците на стареене и предотвратява или забавя появата им. Изгражда структурата на кожата, като по този начин помага да я направи стегната, еластична, със свеж и сияен вид. Стимулира фибробластите да възстановят увредените колагенови влакна
Противодейства на влошаването на тъканите, мускулите и сухожилията. Улеснява процеса на зарастване на рани, тъй като има лечебни и антимикробни свойства. Спомага за укрепване на скелетната система, костите и хрущялите и поради тази причина е много подходящ за жени в менопауза срещу остеопороза и за спортисти, като подобрява гъвкавостта и подвижността. Има регенериращи свойства както за кожата, така и за сухожилията и ставите. Има противовъзпалителен ефект, който може да помогне при остеоартрит.

Най-хубавото е, че няма противопоказания за прием на морски колаген, но тъй като е продукт от животински произход не е подходящ за вегетарианци и вегани, но като цяло все още няма вегански или вегетариански колагенови добавки, така че, ако спазвате такъв начин на хранене, можете да приемате продукти като астрагал и хранителни вещества като фулвинова киселина, които подобряват синтеза на колаген, или храни като годжи бери и алое вера, които имат протеини, подобни на колаген.

Хидролизираният морски колаген може да бъде подкрепа за тези, които страдат от проблеми с щитовидната жлеза - те имат нужда да консумират големи количества йод и могат да се възползват от морския колаген, който го съдържа.

To sum it up: За да намерите най-добрата колагенова добавка, трябва да обърнете внимание на някои характеристики. Първо изберете най-добрия морски колаген, защото той е по-усвоим от говеждия. След това трябва да изберете хидролизиран морски колаген, тъй като той се предлага в по-малки частици. И накрая, обърнете внимание на критерия за устойчив риболов. Животните, от които идва колагенът, не трябва да са били подлагани на хормонални лечения или излагане на пестициди и химически торове. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.