Следва

We Love: мистериозната елегантност на Кралица Летисия

Първата Барби със синдром на Даун изглежда много мила

От години компанията Mattel полага сериозни усилия за приобщаването на хората с увреждания и приемането на факта, че красотата идва в различни форми и размери (Barbie лансира кукла "проф. Сара Гилбърт" - създателката на ваксината против COVID)

 

Celebrities преди 1 година

И ето че вече си имаме малка кукла Барби със Синдром на Даун. Идеята е повече от добра - да помогне на повече деца да открият себе си в култовата играчка, като насърчи чувството за приемане на различните сред децата по света (вижте още: Фрида Кало: I am a barbie girl?!) .

Новата кукла има специфични черти на лицето и по-малки ръце, а също така са включени няколко символа, свързани с хората с допълнителна хромозома.

„Облечена в цветовете и символите на общността, тя носи подходящи ортези за глезена и огърлица с три нашивки, които препращат към трите копия на 21-вата хромозома, които водят до характеристики, свързани със синдрома на Даун“, пишат от компанията.

Куклата е представена от Ели Голдщайн – 21-годишното момиче, което стана модел и все по-често краси страниците на реномирани списания (вижте още: Запознайте се: Ели - моделът с Даун, който стана новото лице на Gucci Beauty).

„Вълнувам се, че вече има кукли Барби със синдром на Даун. Почувствах се горда и изпълнена с емоции, когато я видях. За мен означава много, че децата ще могат да играят с куклата и да научат, че всеки от нас е различен. Гордея се, че Барби ме избра да я представя на света. Разнообразието е важно и хората трябва да виждат повече хора като мен по света, а не да се налага да бъдем крити. Барби ще помогне това да се случи“, написа Ели.

More from View Sofia

"Ще създам лесбийска космическа комуна“: плановете на любимата на Мъск след раздялата им

Celebrities преди 2 години

Преди дни узнахме, че 50-годишният Илон Мъск и 33-годишната му приятелка и майка на последното му дете Граймс сa се разделили. Идилията продължи три години, двамата остават приятели 

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Celebrities