Следва

We Love: мистериозната елегантност на Кралица Летисия

Първата Барби със синдром на Даун изглежда много мила

От години компанията Mattel полага сериозни усилия за приобщаването на хората с увреждания и приемането на факта, че красотата идва в различни форми и размери (Barbie лансира кукла "проф. Сара Гилбърт" - създателката на ваксината против COVID)

 

Celebrities преди 1 година

И ето че вече си имаме малка кукла Барби със Синдром на Даун. Идеята е повече от добра - да помогне на повече деца да открият себе си в култовата играчка, като насърчи чувството за приемане на различните сред децата по света (вижте още: Фрида Кало: I am a barbie girl?!) .

Новата кукла има специфични черти на лицето и по-малки ръце, а също така са включени няколко символа, свързани с хората с допълнителна хромозома.

„Облечена в цветовете и символите на общността, тя носи подходящи ортези за глезена и огърлица с три нашивки, които препращат към трите копия на 21-вата хромозома, които водят до характеристики, свързани със синдрома на Даун“, пишат от компанията.

Куклата е представена от Ели Голдщайн – 21-годишното момиче, което стана модел и все по-често краси страниците на реномирани списания (вижте още: Запознайте се: Ели - моделът с Даун, който стана новото лице на Gucci Beauty).

„Вълнувам се, че вече има кукли Барби със синдром на Даун. Почувствах се горда и изпълнена с емоции, когато я видях. За мен означава много, че децата ще могат да играят с куклата и да научат, че всеки от нас е различен. Гордея се, че Барби ме избра да я представя на света. Разнообразието е важно и хората трябва да виждат повече хора като мен по света, а не да се налага да бъдем крити. Барби ще помогне това да се случи“, написа Ели.

More Celebrities

Сълзи в очите на I am: Celine Dion

Celebrities преди 1 ден

Селин Дион направи рядка, но значима публична изява. 56-годишната певица, която се оттегли от сцената, след като беше диагностицирана с неизлечим рядък синдром, сега отново е в светлината на прожекторите, за да популяризира документалния си филм I Am: Celine Dion.  

"Тя не е французойка": критики към Vogue за корицата с Джиджи Хадид, посветена на Олимпиадата в Париж

Celebrities преди 3 дни

Френският Vogue е жестоко критикуван онлайн, защото избра американката Джиджи Хадид, вместо френски модел, за корицата на специалния си брой, посветен на Олимпиадата в Париж.