Следва

Зелената дълга и двуцветната къса рокли на Амал Клуни във Венеция

Синя Суперлуна днес обещава големи промени

Днес, на 31 август 2023г., Синя Суперлуна в знак Риби ще дефинира небесния фон, освобождавайки силни енергийни потоци

Astro преди 7 месеца

Синята Суперлуна: рядко явление с изключителен енергиен заряд

Суперлуната на 31 август е рядко явление, което ще генерира мощни, освобождаващи енергии. Супер Пълнолунието е в знака Риби и тъй като е второто Пълнолуние в месеца, се нарича още Синя Луна. Сините Луни са рядкост - случват се приблизително на всеки 2 години и половина, така че това е феномен, на който трябва да обърнем специално внимание. Две Пълнолуния в един месец показват силен прилив на освобождаваща енергия.

Какво да очакваме от това явление?

Нещо ново

Възможно е нещо да напусне живота ни - връзка, работа, травма или дори енергия, която не ни принадлежи. Най-вероятно ще преживеем промяна и в живота ни ще се отвори прозорец за нещо ново. Въпреки че първоначално това може да предизвика безпокойство, то носи обещание и потенциал за нещо ново.

Спокойствие (в силна ретроградна среда)

По време на тази Синя Луна Меркурий, Венера, Сатурн, Нептун, Уран и Плутон са ретроградни. Въпреки че не е необичайно да има няколко ретроградни планети по едно и също време, шест е наистина много рядко. Ретроградната енергия ни кара да се обърнем и да погледнем в миналото. Това е момент за размисъл. Може да доведе до неуспехи и да ни накара да се чувстваме леко несигурни в себе си и в това, което ни очаква. Тогава вътрешният ни свят става наше убежище. За нашето общество спокойствието, търпението и бездействието не са приоритет, но тази силна ретроградна енергия на Вселената ни кара да се обърнем към точно тези емоции. Поддържането на дневник, медитацията и разходките сред природата са фантастични начини, за да успокоим ума.

Обърнете внимание на сънищата си и знаците от Вселената

Пълнолунието в Риби носи нежни и чувствени вибрации, които ни позволяват да вникнем в себе си, да се вслушаме във вътрешния си глас. Сънищата ни могат да се окажат пророчески и да забележим, че Вселената ни изпраща все по-ясни знаци. Усеща се магия във въздуха, така че бъдете отворени да приемете това, което ви предлага, дори ако трябва да преминете през вид пречистване или освобождаване.

Кулминацията на първото Пълнолуние през август

Тъй като това е второто Пълнолуние за месеца, вниманието ни може да се насочи към първото – Есетровата Суперлуна във Водолей, която изгря на 1 август. Може да забележите, че събития или теми от този период се завръщат. Ако в началото на август ви се е случило нещо значимо, тази втора Луна може да доведе до затваряне на тези врати или пък точно обратното – до по-голямо осъзнаване, което да ви помогне по новия път.

Краят на ретроградната Венера води до разрешаване на любовни или парични проблеми

Няколко дни след пика на Синята Луна Венера, Венера която е ретроградна от средата на юли, става директна. Ретроградната Венера носи силна енергия, която може да предизвика проблеми, свързани с връзките, парите, самочувствието и ценностите. Ако тези теми са били в центъра на живота ви през юли, това Пълнолуние може да ви помогне най-после да ги разрешите, когато Венера става директна на 3 срещу 4 септември. Може да се наложи да приключите с дадени отношения, за да намерите мир и баланс в живота си. По същество – ретроградната Венера създава възможност за растеж. Така че, каквото и да се случи, приемете го.

Правилното време за поставяне на граници

Ретроградният Сатурн в Риби е много активен по време на Пълнолунието. Всеки път, когато той е намесен, се усилва чувството за отговорност. Сатурн иска да направим крачка напред и да поемем отговорност за живота си и за това, което се върти в главата ни. Той не ни обвинява, но иска да сме наясно с всичко, което се случва. Сатурн е и господарят на поставянето на граници, така че е вероятно и ние да трябва да направим същото. Тези граници може да са свързани с процеса по освобождаването, който сме започнали по време на Пълнолунието, или с работата, която полагаме върху връзките или паричните средства по време на ретроградната Венера. Възможно е трите енергии да се съберат, създавайки мъгла, през която трябва да преминем...

Трансформация на душата

И накрая, трябва да помним, че Пълнолунието в Риби ни помага да се свържем с нашите емоции и чувствителност. То ни свързва с нашето истинско АЗ и ни дава възможност да елиминираме всичко, което вече не ни е нужно. По този начин създаваме място за нещо ново. Пътят дотам може да е малко неравен, но когато енергиите отшумят и си поемем дъх, ясно ще разпознаем трансформацията. Трансформацията на душата е в ход с тази Синя Луна. Преминаваме през важни и необичайни енергийни честоти. Да се насладим максимално на красотата и възможността.

More Astro