Следва

Чувствена и мистериозна Дева Касел е новата муза на Dolce&Gabbana

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Prada, цветя, ресни, обеми

Пролетно-лятната колекция на Миуча Прада и Раф Симънс изобилства от същите мъжки дрехи, които разглеждахме така внимателно през юни: същата „слуз“ като част от сценографията, същите комплекти от микро шорти и свободни или прилепнали ризи, същия тандем от черни чорапи и елегантни мокасини Prada

Runway преди 6 месеца

Но тук има и нещо друго – отдаденост на занаята и технологиите. „Уморих се да говоря за идеи – нека поговорим за дрехи“, обобщи Миуча зад кулисите на шоуто.

Но не ни ли показват Prada и Simons всеки сезон първокласни дрехи и свежи идеи, понякога разбивайки всичко, което е било „преди“? Раф има отговор на този съвсем разумен въпрос: „В Prada не се говори толкова много за занаятите, поне не толкова, колкото в други къщи. Искахме да покажем какво можем." Например, използвайки специална техника, която позволява да се нанесе щампа върху ресните, за да се направят цветята на ризите по-обемни.

Видяхме и бонбонени рокли от прозрачна органза, която сякаш ни следва, докато вървим; мъжки якета с няколко номера по-големи и работни елеци от износена кожа с джобове за най-важните и необходими неща. Последните - великолепни върху пищно бродираните рокли, лъскавите ресни на талията (действащи като самостоятелен аксесоар) и черните бандани. Заострените обувки на ток също са изработени от шлайфана, износена кожа, а емблематичният „триъгълник“ е дискретно поставен на мястото на тока на елегантните сатенени чехли (вижте още: Оригами обувките на Prada, pure love). 

Ревюто бе не само знак на почит към екипа на марката, но и голямо и искрено „благодаря“ на Фабио Замбернарди, директорът по дизайн на Prada и Miu Miu, който работи за компанията в продължение на 40 години, преди да реши да напусне поста в началото на септември. На финала на шоуто той се поклони заедно с Миуча и Раф и този жест нямаше как да не предизвика буря от емоции и аплодисменти. Брави!

Цялата колекция Prada Spring/Summer 2024 е в галерията >

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.