Следва

Норвежкият писател Юн Фос печели Нобелова награда за литература

Prada стъпва на Луната: модната къща проектира скафандри за астронавтите на NASA

Три пъти "Ура" за Prada 

All About Life преди 6 месеца

Любимата Prada покорява нови висини, за които малко дизайнери могат да мечтаят. Късно снощи, американската компания за разработване на космическа инфраструктура - Axiom Space, обяви, че ще работи заедно с Prada по създаването на лунните скафандри за мисията на НАСА - Artemis III.

Prada, представена от креативните директори Миуча Прада и Раф Симънс, вече е започнала да разработва космическото облекло, което очакваме да дефилира на лунната повърхност през 2025 година. Това ще бъде първата мисия до луната след "Аполо 17" през декември 1972 година, както и първата мисия, в която е включена жена астронавт (разбираме желанието да се посети Луната, по възможност именно в Prada).

"Развълнувани сме да партнираме с Prada за скафандъра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), каза Майкъл Суфредини, главен изпълнителен директор на Axiom Space. - Опитът на Prada в областта на производствените техники и иновативните дизайнерски концепции ще позволи внедряването на усъвършенствани технологии, които не само да осигурят комфорта на астронавтите на лунната повърхност, но и да вземат предвид така необходимите промени, свързани с човешки фактори, които липсват в досегашните скафандри."

От Axiom Space издават един от детайлите, които планират да интегрират в скафандрите на астронавтите. Това ще са персонализираните ръкавици AxEMU, които ще дадат възможност на експертите да работят със специализирани инструменти, необходими за изпълнението на различни изследователски цели в космоса.

"За нас е чест да бъдем част от тази историческа мисия с Axiom Space. Нашите десетилетия на експериментиране, авангардни технологии и дизайнерско ноу-хау, започнали още през 90-те години, сега ще бъдат приложени в разработването на космически костюм за ерата на Artemis. Това е истинско тържество на силата на човешкото творчество и иновациите за развитие на цивилизацията", допълва прессъобщението Лоренцо Бертели, директор маркетинг на Prada Group.

Тръпнем в очакване на предстоящата мисия, не само, за да станем свидетели на историческото второ стъпване на Луната, но и за да видим какъв нов космически връх в модата са ни приготвили от Prada (вижте още: Оригами обувките на Prada, pure love). 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.