Следва

Японски вишни в София за юбилея на ББР

We love: сватбата на Алисън Шифман от Vogue

Обожаваме комбинацията от нестандартна булчинска рокля и балетни пантофки на редакторката на скандинавския Vogue 

Love преди 6 месеца

Алисън Шифман и съпругът ѝ Адам Тидеман се запознават "по старомодния начин" - в Tinder! След първата среща, двойката си създава традиция - всеки понеделник да гледа заедно "Игра на тронове" в дома на Адам. За това как и защо е възникнал този малък ритуал, Алисън споделя: “нямах телевизор, а и Адам ми се стори симпатичен. До края на последния сезон вече бяхме гаджета."

Четири години след първата среща, Алисън, която е редактор на печатните издания на Vogue Scandinavia, и Адам, корпоративен данъчен адвокат, си разменят обети в двореца Ван дер Нутска, удобно разположен зад ъгъла на апартамента им в Стокхолм. "Въпреки че е дворец, отвън той не е толкова необикновен, но в момента, в който влязохме вътре, разбрахме, че това е нашето място - толкова старо и толкова очарователно”, разкрива булката (вижте още: We Love: сватбата на Франческа Рагаци от Vogue - роклята на мама и всички други емоции).

Младоженецът е този, който първи предлага замъка, въпреки че не е привърженик на сватбите. Дългото чакане на Алисън е възнаградено, когато Адам ѝ задава заветния въпрос: "Решихме, че ще бъде особено специално да поканим канадското ми семейство в Швеция, за да се запознае с неговото семейство.”

Като имаме предвид работата ѝ, не е изненада за нас, че Алисън се заема най-напред с избора на сватбена рокля, още преди през главата ѝ да са преминали мислите за гости и организация. Нейният списък с предпочитани дизайнери всъщност включва само едно име: "Винаги съм мечтала да нося Дилара Фъндъкоглу (Dilara Fındıkoğlu) в сватбения си ден. Тя проявява истинска гениалност в своята работа и обръща внимание на детайлите, които възхваляват всяка извивка на женското тяло.”

Изборът е пределно ясен и Алисън се свързва с Идил Табанка, нейна приятелка и бив шеф, която я запознава с мечтаната дизайнерка: “За щастие Дилара се съгласи да ми направи рокля по поръчка, въпреки че беше изключително заета да облича най-готините и забележителни хора по света."

След една-единствена среща в Zoom Дилара изпраща на бъдещата булка скица на рокля с корсет и детайли от черни панделки. Освен чифт бели балетни обувки от Miu Miu, "за да може да танцува цяла нощ", Алисън не добавя почти нищо друго към фантастичната си визия: "Роклята беше толкова важна, че не исках да я затрупвам с аксесоари. Единственото бижу, което исках да нося, бе тенис гривната на майка ми.”

След официалната церемония, нестандартната, но много красива основна рокля е заменена от "секси и забавна" рокля за афтърпартито, дело на дизайнерка Мега Микаела: "Тя е млада шведска дизайнерка, която ръчно изработва тези безумно страхотни елементи, наподобяващи верижен обков, разказва Алисън. - Вярвате или не, но роклята тежеше два пъти повече от сватбената. Нямам търпение да я облека отново."

Тържеството е точно такова, за каквото са мечтали двамата младоженци - лудо и забавно. Танците са задължителна част от събитието и не спират до малките часове на нощта: "Преместихме се на афтърпарти в едно подобно на пещера мазе зад ъгъла”, разказва красивата булка (вижте още: Защо е толкова трудно да откажем покана за сватба?).

Пожелаваме щастие на младоженците и запазваме роклите на Алисън в ума си, защото не се знае, знае ли се, кога ще ни потрябват.  

More Love