Следва

We Love: каубойската обсесия на Бела Хадид

Елегантният разгул на 60-те в колекцията Пролет/Лято 2024 на Marc Jacobs

Чудно пътешествие през модата…  

Runway преди 3 седмици

Тази година Marc Jacobs отбелязва своя 40-ти рожден ден и по този повод представи специална колекция, вдъхновена от златната ера на 60-те години. Креативният директор на едноименния бранд показа жестоко шоу, с което ни пренесе над половин век назад във времето и ни припомни, че мода е всичко, което ни заобикаля, и съответно има стотици имена и измерения.

Вместо капризен и претрупан декор, Джейкъбс избра да постави акцент върху семплото оформление. На изчистения подиум се открияваха само колосална сгъваема маса и столове, създаващи усещането, че са предназначени за великани. Всъщност това са част от скулпторите на покойния американски артист Робърт Териен, известен именно с мащабните си интерпретации на предмети от ежедневието.

Подобно на него, Джейкъбс претворява характерния шейсетарски стил в умела интерпретация на съвременния моден свят. Неговите модели приличат на крехки кукли с огромни мигли и бухнали коси. Във визиите им присъстват както неизменните рокли, така и саката с прекомерно широки рамене и сладко-невинните обувки на ток и със закрюглени форми, подхождащи на всяко женско стъпало. Иначе казано, колекцията е страхотна смесица между причудливост и мекота, която те кара да откриваш нови детайли при всяко вглеждане в моделите.

Всички визии и подробности от колекцията показваме в галерията и видеото >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 3 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.