Следва

We Love: каубойската обсесия на Бела Хадид

Елегантният разгул на 60-те в колекцията Пролет/Лято 2024 на Marc Jacobs

Чудно пътешествие през модата…  

Runway преди 2 месеца

Тази година Marc Jacobs отбелязва своя 40-ти рожден ден и по този повод представи специална колекция, вдъхновена от златната ера на 60-те години. Креативният директор на едноименния бранд показа жестоко шоу, с което ни пренесе над половин век назад във времето и ни припомни, че мода е всичко, което ни заобикаля, и съответно има стотици имена и измерения.

Вместо капризен и претрупан декор, Джейкъбс избра да постави акцент върху семплото оформление. На изчистения подиум се открияваха само колосална сгъваема маса и столове, създаващи усещането, че са предназначени за великани. Всъщност това са част от скулпторите на покойния американски артист Робърт Териен, известен именно с мащабните си интерпретации на предмети от ежедневието.

Подобно на него, Джейкъбс претворява характерния шейсетарски стил в умела интерпретация на съвременния моден свят. Неговите модели приличат на крехки кукли с огромни мигли и бухнали коси. Във визиите им присъстват както неизменните рокли, така и саката с прекомерно широки рамене и сладко-невинните обувки на ток и със закрюглени форми, подхождащи на всяко женско стъпало. Иначе казано, колекцията е страхотна смесица между причудливост и мекота, която те кара да откриваш нови детайли при всяко вглеждане в моделите.

Всички визии и подробности от колекцията показваме в галерията и видеото >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.