Следва

Hello, Karl, hello. Lagerfeld

Култовите моменти на Оскари 2024, които тв-камерите пропуснаха

Кучето с прозирните очи, прегръдката на Грета и Марго, и тази на Анет, Лили и Ема, изключително небрежният Робърт Дауни Джуниър и още велики моменти зад кулисите на Оскари 2024. 

Events преди 1 месец


Кучето Меси от филма "Анатомия на едно падане"

Наричат я неделята на Оскар, защото е целодневно събитие, посветено на наградите на Академията. Около 13 ч. в неделя в Лос Анджелис бляскавите посетители на наградите и номинираните започнаха своите разходки по червения килим (стартирайки с творческите консултанти на наградите на Академията Лиза Лав и Раул Авила), след което намериха местата си в Холивуд Dolby Theatre за тържествената вечер с водещ Джими Кимел.

След неговото откриване, осеяно с шеги като „Вижте деца, това са Барби и Кен! (към Марго Роби и Райън Гослинг)… Искам да знаете, че дори никой от вас да не спечели Оскар тази вечер, и двамата вече сте спечелили нещо много по-важно, страхотна генетика“ и към Стивън Спилбърг: „Номиниран ли си тази вечер или си тук, защото имаш абонамент?“

Но наред с многобройните шеги, дойде моментът водещият да признае на какво беше подложена неговата индустрия миналата година – две исторически стачки на гилдията, траещи месеци. „Причината, поради която успяхме да сключим сделката, е заради хората, които застанаха до нас, така че, преди да отпразнуваме, нека заслужено аплодираме тези, които работят зад кулисите“, каза Кимел. Той извика на сцената група хора, които помагат за провеждането на шоуто. „Ще направя възможното това шоу да е наистина дълго тази вечер, така че да получите много извънреден труд“, добави той.

Но по време на излъчването камерите на ABC успяха да хванат само част от случващото се. За наше щастие има и изобилие от фотографи, които успяват да уловят всичко останало сред публиката от знаменитости. От Робърт де Ниро, който поздравява номинираната си колежка Джоди Фостър преди церемонията (47 години след съвместната им роля в „Шофьор на такси“) до Америка Ферера и ДаВин Джой Рандолф (и двете номинирани за най-добра поддържаща актриса), които си правят селфита, ето 12 любими моменти зад кулисите >>> 

Робърт Дауни Джуниър

Килиан Мърфи и Джон Красински

Джеси Племънс и Лили Гладстон

Дженифър Лорънс и Ема Стоун

Америка Ферера и ДаВин Джой Рандолф

Грета Геруиг и Марго Роби

Стивън Спилбърг и Корд Джеферсън

Емили Блънт и Брадли Купър

Килиан Мърфи

Райън и Манди Гослинг

Анет Бенинг, Ема Стоун и Лили Гладстон

Стивън Спилбърг и Кристофър Нолан

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?