Следва

Диана или Златка. Диана, каза Playboy на стотния си брой

Слушатели избират в Мелодия на годината. Дуетна песен на Орлин Горанов и Мариана Попова е номер едно за май

Пак нямахме шанса да спечелим Евровизия, но за сметка на това си възродихме един нелош музикален конкурс...

Events преди 13 години

Пак нямахме шанса да спечелим Евровизия, но за сметка на това си възродихме един нелош музикален конкурс Мелодия на годината, от която пък обра овациите дуетна песен на Орлин Горанов и Мариана Попова „Чуй ме”. Песента на месец май е избрана от посетителите на музикалния портал bgestrada.com., а текстът на парчето е дело на самата мариана, по композицията на Красимир Гюлмезов.

От началото на май легендарната телевизионна класация за българска популярна песен „Мелодия на годината” бе възстановена в интернет версия от единствения по рода си музикален сайт „БГ естрада” и неговия продуцент Лео Богдановски.

Някогашният регламент, доказано и ефективно действащ, е запазен. Всеки месец се състезават по 10 нови български песни. Избраната за мелодия на месеца отива на финала в битка за оглавяване на годишната класация, а добралите се до второ и трето място парчета продължават да се състезават и през следващия месец.

Орлин Горанов и Мариана Попова спечелиха вота с 45% от гласовете, а веднага след тях – с 22 % се нареди Миро и неговата авторска композиция, с която преди броени дни представи България на Евровизия – „Ангел си ти”.

Две песни обаче получиха еднакъв брой гласове и си поделят третото място – „Всяка година по същото време”, изпълнена от Белослава и Орлин Павлов и „Корабът с бели платна” на Мая Нешкова. Затова за Мелодия на юни ще се борят тези три песни от предишния месец заедно със седем нови попълнения в чарта.

Най-горещото предложение за следващия месец изненадващо окастри икебаните на нашите музикални представи. 
Продължението на „От икебана дървесата ги боли”, а именно „В гората” - на която самият Деян Неделчев написал музиката и текста.

Другата набираща инерция "тупалка" е новата песен на Ъпсурт „Мрън-Мрън”. Росица Кирилова пък извади поредното си любовно откровение, този път наречено „Защото те обичам”. Романтика предлагат Милица Божинова и Асен Масларски с новия си дует „Побързай”, а Маргарита Хранова и Айвън загряват лятото с едно латино – „Само миг”.

Вторият самостоятелен сингъл на Нора Караиванва – „Накъде” се изправя в битката срещу титаните, като десетката е допълнена и водещата песен от новия албум на ФСБ – „Параграф”. Нашият фаворит обаче е дуетното парче на Белослава и Орлин Павлов „Всяка година по същото време” не само защото обожаваме гласовете им, но и клипа е доста готин.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 ден

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?