Следва

Извънредни новини: Майкъл Джексън пуска нов албум през декември

БГ РАДИО ще засади гора от награди

Преди по-малко от година екипът на БГ РАДИО, заедно с едни от най-обичаните български изпълнители, засади...

Events преди 13 години

Преди по-малко от година екипът на БГ РАДИО, заедно с едни от най-обичаните български изпълнители, засади сто дръвчета в столичния парк Гео Милев. Така изпълни Етап 1 от поетия ангажимент да направи ПЪРВИ ВЪГЛЕРОДЕН ОФСЕТ на музикално събитие у нас!

Парк Гео Милев в район Слатина, София влезе в историята като парка, в който за първи път е направен въглероден офсет в България.

Гората от награди вече преживя първата си пролет, а екипът на БГ РАДИО вече подготвя следващия етап от обещанието си, дадено по време на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди за 2009. А именно - да компенсира всички вредни въглеродни емисии, които тя е произвела като засади необходимия брой дървета и покаже, че когато всеки направи нещо малко, ефектът може да бъде голям.

На 10 ноември в Ротари Парк, ж. к. Тракия в гр. Пловдив, Вики от Мастило, Орлин Павлов и Любо Киров ще участват в засаждането на повече от 30 дръвчета – сред които – лейланди, магнолии, кавказки ели, кедри, чинари, дъбове и т. н. Всички пловдивчани са добре дошли на еко събитието, което ще стартира в 12:30 на обяд, а сред гостите ще бъдат – Георги Титюков – заместник кмет “Децата, младежта и спорта” за гр. Пловдив, Гиньо Матев - кмет на район Тракия, спонсори, приятели и учениците от СОУ Свети Седмочисленици.

На 24 ноември във Варна пък екип на БГ РАДИО, Вики, Любо, Мариана Попова и жителите на морската ни столица ще засадят дръвчета и в кв. Владислав Варненчик в парка до новоизградения мемориален паметник. Кметът на Варна Кирил Йорданов, който също подкрепя еко кампанията на БГ РАДИО, ще засади първото дръвче в парка.

Най-българското радио приканва слушателите си в Пловдив и Варна да станат част от втория етап на зелената инициатива и да засадят дръвче заедно с най-големите звезди на българската музикална сцена и екипа на БГ РАДИО.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?