Следва

Летният сезон на къмпинг Смокиня започва официално

Изложби НХА от 1 юли

На 1 юли от 18 часа в залите на СБХ ще бъде открита традиционната годишна изложба на дипломираните бакалаври от всички специалности...

Events преди 12 години

На 1 юли от 18 часа в залите на СБХ ще бъде открита традиционната годишна изложба на дипломираните бакалаври от всички специалности на Националната художествена академия – випуск 2010/2011 година.

Дипломантите ще представят пред публика творбите и проектите си, които показват придобити умения, резултати от обучението им, нетрадиционни и иновационни подходи и методи.

За поредна година в деня на откриването ще бъдат връчени и наградите от конкурса, обявен от Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк. Конкурсът е част от партньорската програма между двете институции. Наградите се присъждат за постижения в областта на изкуството и дизайна. Целта на конкурса е да стимулира студентите от всички специалности на НХА, завършващи степен “Бакалавър”, както и да поощри най-високите им постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и на използваната техника.

Наградените участници получават награди от Societe Generale Експресбанк и първа откупна награда в полза на колекцията на банката.

Откриване - 1 юли (петък), 18.00 часа
СБХ, Национален изложбен комплекс за съвременно изкуство – ул. “Шипка” № 6

Успоредно с годишната изложба на дипломантите в НХА ще можеш да видиш и изложбата “Храната”

Храната – тема на поредното, четвърто издание – 2011 год. на международния студентски проект с участието на:
- Преподаватели (доц. Р. Далкалъчева – ръководител на проекта, проф. В. Паунов, проф. К. Гогов) и студенти (IV курс бакалаври и I курс магистри) от катедра “Книга и печатна графика”, Национална художествена академия.
- Проф. Маркус Херенбергер и студенти от Fachhochschule Münster/Fachbereich Design (Висше училище за изкуства и дизайн) в гр. Мюнстер, Германия.
- Проф. Вон Бок Рии и студенти от Duksung Womans University (Частен университет за графични изкуства) в гр. Сеул, Южна Корея.
- Проф. Орит Бергман и студенти от Bezalel Academy в гр. Йерусалим, Израел.

Храната като необходимост за физическото ни оцеляване, храната като производствена технология, храната като непозната и причудлива екзотична кухня или храната като генетична злоупотреба – ГМО,...храната... като “храна за душата”...

Една тема, но както обикновено изненадващо многобройни гледни точки и интерпретации, обусловени от различната национална чувствителност и уникална авторска креативност на младите художници. Именно тази непресъхваща динамика на творчески реакции прави международния студентски проект, вече за четвърта поредна година, изключително успешен и плодотворен.

Откриване на изложбата – 1 юли от 17.00 ч.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?