Следва

Армин ван Бюрен закрива Solar Summer Festival

News екстаз в понеделник: Наоми Кембъл влюбена, бунтове в Лондон, Ана Уинтър събира пари за Обама, Бийбър и Гомез скарани

Наоми Кембъл и нейното гадже, руския олигарх Владислав Доронин, са си организирали екстравагантно...

Events преди 12 години

Наоми Кембъл и нейното гадже, руския олигарх Владислав Доронин, са си организирали екстравагантно празненство по време на ваканцията си на остров Крит в Гърция.

За период от 20 минути двамата изгърмяли фойерверки на стойност 82 000 долара.

Сайтът Modelinia твърди, че пиротехническото шоу е било знак за решението им да се оженят.

Ако това е така, колко ли разточителна ще е сватбата?

Лъскавите събития в света на модата не се устройват само по повод на сватби и годежи



Ана Уинтър, митичната и безсмъртна редакторка на американския Vogue, показва, че политиката не й е чужда и че е готова да се бори за партията, в която вярва. Готова е на всичко… дори и да организира официална вечеря за заможните си приятели.

Миналото лято Уинтър покани (или принуди) хора от модната индустрия да присъстват на благотворителната й вечеря за Обама и Демократите, като посещението струваше 30 400 долара.

Този месец събитието се повтаря – вечерята ще се състои на 11 август, като цената за двойка присъстващи е 71 600 долара.

Може би покачената цена се дължи на инфлацията. Местата за събитието вече са разпродадени, а приходите са 2 милиона долара. Сред присъстващите ще са личности като Гуинет Полтроу и Алиша Кийс.

Лондон разтърсен от бунтове



Протестиращите студенти, които пълнеха улиците на Лондон в началото на годината, са нищо в сравнение с това.

След като миналата седмица полицията застреля 29-годишен мъж от един от по-бедните квартали на града, Лондон е разтърсен от вълни на протести, грабежи, вандализъм и насилие, които никой не може да удържи.

Сгради са изгорени, магазини са разбити и разграбени – дори и в най-лъскавите части на града като Оксфорд Съркъс (където са концентрирани най-много модни магазини).

Очевидци казват, че някои от кварталите, през които са минали бандите на Лондон, изглеждат „като бойно поле”.

Говорител на полицията се опитва да омаловажи събитията, като казва, че в бандите има „просто хлапета, на които им се искат нови кецове.” Но симпатизанти на протестиращите казват, че причините се коренят по-дълбоко – в лошото отношение на полицията към по-бедните и третирането на всички в „лошите квартали” като престъпници. „Това е единственият начин някой да ни чуе”, казват засегнатите лондончани пред BBC.

Ако имаш планирана екскурзия до Лондон този месец, съветваме да я отложиш засега.

Джъстин Бийбър и Селена Гомез скарани



Противоречиви новини циркулират из клюкарските сайтове. Според някои връзката на тийн звездите върви добре. Но няколко статии от днес намекват, че нещата между двамата невръстни любимци на американските медии съвсем не текат гладко.

И че те дори са пред раздяла. Bliasak.bg съобщава, че Селена се ядосала на Джъстин Бийбър заради лошите му приятели-рапъри, които тя не одобрявала.

Чужди издания обаче твърдят, че причината е съвсем друга – Джъстин още пишел есемеси на предишната си изгора, за което Селена не можела да му прости.

Селена, как можеш да се разсърдиш на русичкото 17-годишно момченце, което има „Исус” татуирано върху ребрата си? Дано двамата се сдобрят скоро.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?