Следва

7 ноември, сряда - Рийз Уидърспуун и Камерън Диаз

Вълшебната платика - в чинията или върху лицето

Рибата - на фурна, на скара и върху лицето, оказва се, е еднакво полезна. Един определен вид обаче се слави като...

Health преди 11 години

Рибата - на фурна, на скара и върху лицето, оказва се, е еднакво полезна. Един определен вид обаче се слави като притежател на ключа към вечната красота и това е платиката. 

Да, най-обикновената платика, от която слабеем, хубавеем и влизаме в страхотната парти рокля за много кратко време.




Платиката - Abramis Brama, е сладководна риба от семейство Шарани, с тегло до 5 кг. Месото й се смята за диетично, полезно за всички и особено за тези, които искат да свалят няколко килогарам излишни или се придържат само към естествените продукти за красота. Калориийността му е 105 калории на 100 грама продукт. Месото съдържа ценен и на 92-97% усвоим белтък, витамини - А, група B, E, PP, C, микроелементи: хром, желязо, флуор, никел, молибден, магнезий, натрий, калций, фосфор и хлор, масни киселини омега-3 и омега-6.

Употребата на месо от платика, помага за намаляване на холестерина и кръвната захар, укрепва костния скелет, зъбите, ноктите, служи за профилактика на склероза и сърдечно-съдови заболявания.

Платиката е най-добре да се купува прясна, не замразена, в този случай ползата от нея ще е максимална.

Диета с платика

За закуска 250 грама варена платика, чаша доматен сок или два пресни домати.
Обяд - платика запечена във фурната - 400-500 гр., салата зеле с моркови, подправена с лимонов сок или растително масло.
Следобедна закуска - 2 ябълки.
Вечеря - 300 грама варена платика. Салата от краставица, домат, 10 грама копър и магданоз, 10 грама зелен лук, подправена с лъжица зехтин.

Може да се пие зелен чай, чай с мента, преварена вода с лимон, негазирана минерална вода.
Диетата се прави веднъж седмично. Но, за да отслабнеш и да се радваш на еластична кожа, може просто да включиш платика в менюто си 2-3 пъти седмично.

Маска с хайвер от платика
След такава маска кожата става гладка и чиста.
Подхранваща маска за лице с хайвер от платика

1 супена лъжица разбит хайвер и 1 супена лъжица сметана се разбъркват добре и се нанасят на лицето за 10-15 минути. Маската се сваля се с тампон, намокрен в топла вода. Измива се с вода стайна температура, а в идеалния случай с охладена отвара от магданоз.

Хидратираща маска

1 малка лъжичка размачкан хайвер, разбит с малка лъжичка кисело мляко и чаена лъжичка сок от краставица. Нанеся се на лицето за 15 минути. Маската се сваля с хладка отвара от зелен чай. След 5 минути лицето се измива с минерална вода стайна температура или с преварена вода.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.