Следва

Най-хубавите браунита

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в
Pasticceria Orsetti, а днес се спираме в...

Слънце & ЛунаМястото... ароматно, вкусно и здравословно, с изявени симпатии към вегетарианската култура и изцяло натуралните органик продукти, най-любимото му хоби е да меси и пече хляб и да сбъдва кулинарните сънища на усмихнати хора. Прави го с желание и отношение и следва мотото „чиста храна, чисти помисли, чисто съзнание“.

Съществува тук от... достатъчно дълго, за да се превърне в емблематична точка на кулинарната карта на София и да придаде специфична кокетност на най-голямото от малките пет кьошета, с адрес ул. „6-ти септември“ №39, следвайки примера на по-големия си veggie брат на ул. „Уилям Гладстон“ №18Б.

Създават го... Свилен и Елисавета, слънцето и луната, той е въвлечен в магията на хляба, тя мечтае за малко и китно кафене, а заедно успяват да забъркат коктейл от тези две съставки, перфектно балансиран и неустоимо ароматен.

Екипът... закачливо разнороден, емоционален и харизматичен, предвождан от строг, но справедлив готвач, за когото експериментите са вдъхновение, което споделя с младите си, артистични колеги, всеки с персонално умение и принос към общата цел – чиста и вкусна храна.

Хората, които често го посещават... знаят, искат и търсят реализация на своите идеи и желания, обичат да бъдат изненадвани и гощавани всеки път с нещо различно, но винаги неповторимо вкусно; „долитат“ на колело, сядат за бърз обяд сами и срещат куп нови приятели, също толкова свободомислещи и влюбени в живота, чист и красив.

Атмосферата, която ни пленява... пъстра като дъгата, уютна като у дома, с точната доза екзотични детайли, скрити тук-там из етажираната дървена мрежа, която те завърта в красивия си лабиринт и те пуска там, където ще се чувстваш най-добре, може би на продълговатия плот, кацнал на полуетажа, или пък на мъничките масички в компанията на квартет шарени столчета, заобиколен от не една и две саксии с домашно гледани чушлета под ароматния акомпанимент на току-що изпечен хляб с квас.

Каква да не пропуснем да опитаме... хляб „Слънце и Луна“, абсолютен best-seller от отбора на хлябовете, каракачанска топеница, която всеки път изненадва с различния си вкус, в зависимост от настроението на приготвящия и асортимента на съставките, също и разнообразното семейство на сладките, наситени и провокиращи с ароматните си умения.

И още 3 причини да го обичаме... загадачната неповторимост на дневното меню, пухкавите пълнозърнести кроасани, които ни спасяват всяка сутрин, а също и фактът, че подкрепят локалното производство и всяка вкуснотия е забъркана с био продукти от околията на София.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 14. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.