Следва

БНТ излъчва юбилейния концерти за 60 години “Евровизия”

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Създателите на "Пиратите! Банда неудачници" се завръщат с ново комедийно приключение за цялото семейство, като този път говоренето е абсолютно забранено...

Movies & TV преди 9 години

Кино и пак кино! Но защото го обичаме, посвещаваме дълги часове на него. И ето, че още от сега можем да се подготвим за продължението на един от най-неповторимите филми, пожънал огромен успех в началото на декември миналата година. Разбира се, говорим за "Lord of the Rings in Concert: The Two Towers” и за невероятната емоция, която ни очаква и този път. Чакаме с нетърпение!

Добри новини и за феновете на приказки. Една от най-известните си анимации, Disney претворява в игрален филм. Става дума за "Красавицата и звярът", в главната роля на който, ще видим Ема Уотсън. Затова също нямаме търпение.

Ето и нещо, от което ни става тъжно. И няма как иначе, след като любимите ни "Двама мъже и половина" си тръгват. На последния, едночасов епизод ще се насладим на 19 февруари. Дали чичо Чарли ще се завърне, макар и за последната серия или не, предстои да видим.

А сега, докато чакаме, отиваме на кино, защото както казахме, си го обичаме. Ще гледаме нещо от тук ( trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4), а от утре ни очакват:

"Овцата Шон: Филмът" ("Shaun the Sheep")

Актьрите: 

Режисьорът: Марк Бертън, Ричард Старзак

Сюжетът: Създателите на "Пиратите! Банда неудачници" се завръщат с ново комедийно приключение за цялото семейство, като този път говоренето е абсолютно забранено! (Допускат се само лай, кукуригане и блеене.)

Бунтарски настроената овца Шон и неговото стадо решават да си вземат почивен ден от скучната и монотонна работа във фермата, но плановете им напълно се оплитат. Несръчните животни бутат караваната със спящия в нея фермер и тя полита надолу по хълма право към Големия град.

Сега животните трябва да стигнат до града незабелязано, да открият фермера и верното му куче Бицър и да върнат всичко така, както е било... без фермерът да разбере за тяхната пакост.

Премиерата: 06 февруари (България)



 



"Казанова вариации" ("The Casanova Variations")

Актьорите: Джон Малкович, Йонас Кауфман, Лола Наймарк, Фани Ардан, Вероника Ферес, Мария Джоао Бастос, Виктория Гуера, Мария Жуан Пинто, Мария Жуан Луиш, Керстин Авемо, Флориан Бош

Режисьорът: Михаел Щурмингер

Сюжетът: „Да живее свободата!“ Сам в своето изолирано имение, Джакомо Казанова извиква тези думи, след което припада. Когато мистериозна красавица – писателката Елиза ван дер Реке, го посещава, успява да вдъхне нов живот на възрастния мъж. Филм за мита за най-великия съблазнител на всички времена – Казанова, разкриващ неговите преживелици, страсти и страха му от смъртта.

„Казанова вариации“ съчетава кино, музика, театър, литература и история, възползвайки се от богатството на трите шедьовъра на Моцарт и Лоренцо да Понте – „Сватбата на Фигаро“, „Дон Жуан“ и „Така правят всички“, както и от съкровището, оставено ни от самия Казанова: автобиографичен ръкопис от 5000 страници.

Общото между Казанова, Моцарт и Да Понте – които са се познавали добре един друг – е, че са живели като свободни въже, без стабилни доходи и бунтувайки се срещу аристокрацията. Винаги съм се стремял свободно да смесвам жанровете и да представям канонизирани шедьоври в различен контекст. Документалният подход подсилва усещането, че всичко се случва в момента, че нищо не е инсценирано и именно истинския живот наблюдава случващото се на сцената от кулисите.“

Премиерата: 06 февруари (България)



 

Петдесет нюанса сиво (Fifty Shades of Grey)

Актьорите: Дакота Джонсън, Джейми Дорнан, Дженифър Ел, Люк Граймс, Макс Мартини, Рита Ора

Режисьорът: Сам Тейлър-Джонсън

Сюжетът: „Fifty Shades Of Grey” разказва за току-що завършилата колежанка Анастасия и чаровния милиардер Кристиян Грей, който иска да сключи договор с нея за „пълен контрол върху живота й”. Красивият, умен и смущаващ млад мъж привлича невинната и девствена Ана; за Грей е невъзможно да устои на красотата, интелигентността и независимия дух на девойката и също я иска за себе си – но поставя стряскащи условия. Обсебващата им физическа връзка отключва бурни и мрачни страсти. „Еротична, забавна и чувствена, трилогията „Fifty Shades…” ще ви обсеби, покори и ще остане в спомените ви завинаги”

Премиерата: 13 февруари (България)

 "Човешки капитал" ("Human Capital")

Актьорите: Валерия Голино, Фабрицио Джифуни, Валерия Бруни Тедески, Фабрицио Бентиволио, Матилда Джоли, Гулиелмо Пинели, Джиджио Алберти, Силвия Коен

Режисьорът: Паоло Вирдзи

Сюжетът: Всичко започва в мрачна, снежна нощ в Северна Италия – но това всъщност е финала на филма. Смъртта на случаен човек е представена през различните съдби, оказали се свързани от трагедията. Животът на две семейства, в началото слабо свързани чрез отношенията между техните деца тийнейджъри, се преплита до опустошителен ефект.

Две от големите звезди на италианското кино – Валерия Бруни Тедески и Валерия Голино, играят главните роли в тази завладяваща с реализма си история, съчетала любов, класови различия и големи амбиции. Режисьорът Паоло Вирдзи безпощадно показва различната стойност на човешкия живот при различните социални слоеве.

Премиерата: 13 февруари (България)

More Movies & TV