Следва

Дизайн за вдъхновение: хотелите трябва да изглеждат точно така!

Вихрушки върху шоколадово-фъстъчени тарталети

Вихрушки върху шоколадово-фъстъчени тарталети...

Food преди 8 години

От доста време насам не сме виждали нещо, което да изглежда толкова апетитно. Или просто забравихме всичко друго, когато видяхме това... С цветове и консистенция, които ни викат по име всеки път щом ги погледнем, очакваме вкуса му да е завихрящ. Съотношението между коричка и пълнеж е просто перфектно. Вихрушката, която виждаме, се прави като просто изсипваме затоплено фъстъчено масло с чаена лъжичка върху шоколада и след това го завихрим с шиш или друг подобен прибор. Няма начин да сбъркате - природата ще се погрижи за всички тънкости.

Необходими продукти:

За коричката:
1/4 ч.ч. разтопено, безсолно масло
2 с.л. пудра захар
Щипка сол
1/2 ч.ч. + 2 с.л. Брашно

За плънката:
170 гр. Черен шоколад (50%)
2 с.л. безсолно масло
1/2 ч.ч. бита сметана
2 с.л. пудра захар
Щипка сол
2-3 с.л. леко фъстъчено масло за завихряне

Начин на приготвяне:

За коричката: В малка купа смесете маслото, захарта и солта. Добавете брашното и внимателно разбъркайте, докато се смесят добре. Разделете тестото на 4 равни парчета и притиснете всяко парче равномерно към формички за тарталети (9см.), включително по стените отстрани. Отрежете стърчащите части и поставете формичките в хладилника, докато се стегнат - 15-30 минути. Загрейте фурната предварително на 180 °C.

Когато стегнат, махнете коричките от хладилника и пробийте в тях с вилица равномерно няколко дупки. Печете ги около 20 минути, докато придобият златисто кафяв цвят. След това извадете от фурната и ги оставете да се охладят.

За плънката: Докато коричките се охлаждат, разтопете шоколада и маслото. В малка тенджерка загрейте битата сметана, захарта и солта, докато сместа започне да ври - тогава намалете температурата и оставете да къкри 1 минута. Изсипете кремообразната смес върху шоколада и разбъркайте, докато се смеси добре. Изсипете равномерно от шоколадовата смес в коричките и оставете да се охлади за 10 минути.

Загрейте фъстъченото масло (най-добре в микровълнова) толкова, че да стане течно, за около 20 секунди. С помощта на чаена лъжичка сипвайте на части от фъстъченото масло върху шоколадовия ганаш. Използвайте толкова, колкото ви се иска. Ще трябва да експериментирате, за да откриете как най-много ви харесва. С помощта на шиш или клечка внимателно завихрете фъстъченото масло върху шоколада. Внимавайте да не прекалите, иначе ще се смесят прекалено много и шарката ще се развали. Оставете ги да постоят спокойно около час, докато се стегнат малко. Можете да ги оставите и в хладилника, но са по-вкусни на стайна температура, така че ги извадете от хладилника поне час преди да ги сервирате.

More Food