Следва

Една дума: Шо-ко-лад!

Хапвай и отслабвай! Точно 13 закуски под 100 ккал

Имаш точно 13 варианта под 100 ккал, с които да се бориш с излишните килограми. 

Food преди 8 години

Какво да ядем между храненията, за да избегнем излишните килограми? Имаш точно 13 варианта за закуски под 100 ккал, с които да се бориш с излишните килограми. Тези храни насищат организма с витамини и с тяхна помощ можем да намалим приема на "лошите" калории. Алелуя!

Шам фъстък - 20 ядки, 80 ккал

Ако ти се иска да похапнеш нещо, но нямаш време да готвиш, просто си купи пакетче шам фъстък. В 20 ядки се съдържат само 80 калории, протеини и фибри. Много по-добър вариант е от това да се нагълташ с няколко бонбона!

Банан, 90 ккал

Най-полезен и лесен вариант за закуска е обичайният банан. Той съдържа само 90 калории, също калий, полезен е за мозъка и сърдечно-съдовата система. Но най-важното е, че бананите са способни да повдигат настроението, защото подпомагат освобождаването на ендорфини - хормона на щастието.

Доматена супа, 74 ккал

Една малка купичка доматена супа определено няма да навреди на фигурата ти и е идеална за закуска. Смеси в блендер домати и зехтин, добави сол и черен пипер на вкус и се наслади на гаспачо, полезен за храносмилането и напълно безопасен за тези, които отслабват.

Зърнени закуски, без мляко, 70 калории

Ако през деня ти се прииска да сложиш нещо хрупкаво в устата, не купувай чипсове! По-добре ги замени със зърнени закуски, без захар и мед - ще утолиш желанието и със сигурност няма да качиш излишни килограми. Вярно, става въпрос за малка порция - около 100 грама.

Млечно-боровинково смути, 93 ккал

Този вкусен и здравословен десерт можеш да приготвиш много бързо, без да навредиш на фигурата си. Смеси в блендер 150 грама нискомаслено кисело мляко и шепа боровинки. Този коктейл е източник на витамини B и C, както и на антиоксиданти, така че съвестта няма да те мъчи.

Замразено кисело мляко, 84 ккал

Ако ти се прииска сладолед, но смяташ, това лакомство за твърде калорично, разбий 200 грама нискомаслено кисело мляко с плодове - боровинки, ягоди, малини... и го сложи във фризера за 2-3 часа. Готово!

Извара и пъпеш, 100 ккал

Още една проста закуска, която може да бъде приготвена от 100 грама извара и няколко резена пъпеш. Получаваме и протеин, и фибри, и витамини, но без излишни калории. Мечта! Освен това, след този десерт ще се чувстваш сит доста дълго време.

Бадеми - 15 ядки, 100 ккал

15 бадемови ядки вършат чудеса - те имат много витамин Е и ненаситени мастни киселини, а съдържанието на калории е достатъчно високо, за да насити организма и да ти позволи да "дочакаш" до по-пълноценно хранене.

Печени ябълки с мед и канела, 95 ккал

Истинско спасение за отслабващите любители на сладкото са печените ябълки. Изрежи сърцевината на плода, добави лъжичка мед и поръси с канела, след това изпрати тази прелест във фурната. Такава закуска няма да ти развали талията.

Моркови с хумус, 100 ккал

2-3 супени лъжици хумус и настъргани моркови (без ограничение) е оригинален вариант за закуска. Пюрето от нахут е пълно с протеини, а в морковите има бета-каротин, както и витамини С и Е. С една дума, по-добре, отколкото можеш да си представиш.

Домати с фета сирене, 88 ккал

Тази лятна диетична закуска може да приготвиш от голям пресен домат и 25 грама фета сирене – нарежи всичко на кубчета и полей със зехтин. Съдържа само 88 калории, но пък много полза и удоволствие!

Кралски скариди - 15 броя, 100 ккал

Скариди - продукт богат на протеини, те са особено необходими на тези, които се занимават със спорт и пазят форма. Свари 15 големи скариди, сложи ги в подходяща кутия и ги вземи със себе си. Когато поискаш хапвай - много удобно и полезно!

Черен шоколад, 98 ккал

Последният вариант е за тези, които не могат да живеят без шоколад. Замени бонбоните или млечния шоколад с горчив - той е много по-полезен и по-малко калоричен. На ден можеш да си хапваш по няколко парченца шоколад, без да те гризе съвестта.

More Food