Следва

Win it: Eucerin Oil Control

Пържен сладолед

Пържено-ледено удоволствие

Food преди 6 години

Модерно е животът ни постоянно да е споделян в социалните мрежи, включително събуждането, пътуванията, храната и събитията. Търсейки какво е актуално по профилите на инфлуенсърите относно десерти, намираме една контрастна комбинация между огъня и леда.

Новото лятно предложение, пържен сладолед. Какво ни трябва и как го правим, разбираме по-долу>>>

СЪСТАВКИ

Сладолед (по вкус)
3 чаши корнфлейкс
1 супена лъжичка канела
1 супена лъжичка захар
3 яйчени белтъка
Масло

ПОДГОТОВКА

От цялата смес сладолед, оформяме топки, които стоят в хладилника около 1 час. След охлаждането, топките сладолед се потапят в суха смес от надробен корнфлейкс, канела и захар. Отново връщаме сладоледа в хладилника за около 30 минути.

Процедурата продължава с потапяне на вече студените топки в разбърканите белтъци, след което отново се потапят в сухата смес и се връщат в хладилника за около 1-2 часа.

В тенджера загряваме масло /достатъчно за да препокрие топките сладолед/ на висока температура. Всяка отделна топка сладолед трябва да се пържи 10-15 секунди.

По желание, изпържените топки могат да бъдат декорирани с мед, шоколад, плод или пудра захар.


 
Пърженият десерт се сервира топъл. Bon Appétit 

More Food

50-те най-добри ресторанта в света за 2024 so far

Food преди 1 седмица

Винаги очаквани и никога обикновени, имената на 50-те най-добри ресторанта в света за 2024 г. бяха разкрити наскоро в Лас Вегас. Заведения, предвестници от Европа (Disfrutar от Барселона е на първо място!), Азия, Латинска и Северна Америка доминират в първата половина на топ 100.

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 1 месец

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца!