Джаки О. и Кейт Мос в късометражния филм на София Копола за Chanel

Джаки О. и Кейт Мос в късометражния филм на София Копола за Chanel

Късометражката на Копола отразява еволюцията на френската модна къща


София Копола за Chanel

София Копола, дългогодишен приятел на Chanel, проследява историята на френската модна къща във видео трибют към бранда-емблема на френската мода. С акцент върху някои от най-иконичните за марката образи и изготвен като за "загрявка" преди изложбата, озаглавена Mademoiselle Privé, в Токио, филмът отразява всичко-Chanel, но през призмата на София.

Стартиращ с кадри от много ранна в историята на Chanel реклама с главно действащо лице Катрин Деньов, филмът продължава с обход на някои от най-запомнящите се презентации през годините - от архивни шоу-ревюта до дефилето за актуалния сезон Есен/Зима 2019, където Виржини Виар дебютира като Креативен директор за Къщата. Сюжетът, разбира се, няма как да мине и без творческото присъствие на Карл Лагерфелд, огромна част от историята на марката, редом до някои от най-големите му музи през годините.


София Копола и Карл Лагерфелд

Копола компилира известни рекламни кампании с кадри, разкриващи света на Chanel зад кулисите, и архивни фотографии от ателието на самата Коко в Париж, за да маркира пътя, който изминава модната къща в своята еволюция. От основаването й през 20-те години на миналия век от небезизвестната и небезизвестна с противоречивостта си Коко Шанел до мултимилиардната компания и модна сила в днешни дни.

Участват всички, които значат нещо в модния свят - Мерилин Монро, Кейт Мос, Катрин Деньов, Джаки О., Фарел Уилямс, Лили-Роуз Деп, Тилда Суинтън и редица други. Действието се развива на музикалния фон на Grimes.


Карл и Лили-Роуз

Гледаме "In Homage to Mademoiselle":

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.