Следва

Barneys New York е история – продадоха веригата

Trend Report: щедро инкрустирани обувки

Що се отнася до тенденциите при обувките за Есен/Зима 2019-та, то там списъкът с предложения, измежду които да избираме, е наистина завиден.

All fashion преди 4 години

Първи наум идва всеизвестният квадратен силует, който проправя своята естетика във всяко едно дизайн направление за настоящия сезон, последван от combat ботите и високите ботуши, разбира се. Това обаче съвсем не изчерпва тенденциите, на които заслужава да обърнем внимание. Щедро декорираните с кристали стилето и сандали за пореден път правят своето завръщане на модния подиум, подобно на изминалия пролетно-летен сезон, когато посрещнахме шумната им максималистична естетика с отворени обятия.

За Есен/Зима 2019-та се радваме на същото присъствие, но в по-широк прочит от интерпретации. Безспорно много красиви, декорациите от кристали, пайети, брокат и перли изискват малко повече отношение що се касае до стайлинг, но пък като компенсация за старанието, подсещаме, че са изключително забавни за носене. Като това важи в пълна сила не само за вечерните визии, където въпросните силуети разцъфват, но и в ежедневните, където джинсите и големият блейзър се повлияват повече от благоприятно от дръзката намеса.

Разточителството в буквалния смисъл на думата е обект на желание от не един или двама дизайнери. Ако Hangisi на Manolo Blahnik е вечният пример за красива и щедро инкрустирана обувка, то следващите примери идват от имена като младата арабска дизайнерка Амина Муади, припомняме нейната история ТУК, Versace, Tom Ford, Paco Rabanne, Prada и още много други, всичко от които, разглеждаме в кадрите по-долу.

Amina Muaddi

Versace


Area

Givenchy 

Adeam

Miu Miu

Off-White

Paco Rabanne

Prada

Sies Marjan

Tom Ford

Versace

More All fashion