Следва

Дневен ХОРОСКОП - 04.06.2020

You're #PerfectMatch, Божидара & Даниел!

"Когато обичаш някого, ти се оглеждаш в него като в огледало. И когато някой те обича, той се оглежда в теб..."

Love преди 3 години

А когато виждаш двама души, толкова влюбени и толкова обичащи се, да се оглеждат един в друг, какъвто и скептик да си, си връщаш надеждата в Любовта. Тази любов, която създава, преборва, осмисля, дава сили и продължава дълго.

Днес в Редакцията пристигат тези двама красиви хора - победителите в играта ни с Uno de 50: Perfect Match - Божидара и Даниел.


You're #PerfectMatch, Невена & Свилен!


Отгоре до долу черно, ако не броим кецовете - двамата си отиват много, и са безкрайно приятни за комуникация - свежи, космополитни, прекрасни. Той е висок точно два метра, "като си разтворя ръцете, от край докрай на пръстите, пак стават точно два метра". В отлична форма, Даниел ни споделя, че е тренирал плуване и баскетбол, сега продължава да тренира за кеф. Тя е програмист, работи в Холандия, в Утрехт, и много й харесва да работи точно това. Прилича на модел, има великолепно излъчване, много нежна фигура и страхотно красиво лице. Казва, че неочаквано се озовала в София, предвид суматохата около Covid-19, и не знае точно кога ще се върне обратно в Холандия, но вероятно ще е до месец. Бивша републиканска шампионка по тенис за девойки.

Той не й и колега, но "има поглед върху нещата", както казва сам, съответно е в състояние да я подкрепи и разбере във всеки един момент. По стечение на обстоятелствата също работи за холандска фирма.

Иначе, Божидара завършва Приложна математика, после минава обучение в Академия IT Talents - "и се получиха нещата бързичко, имах тоя шанс". Даниел се занимава с финанси, работи в България, но за холандския пазар.

"Известно време работих в Холандия, за adidas. Там понаучих езика, после тръгнаха и работните ми предизвикателства в България, защото се търсят такива хора доста. Сега се занимавам с управление на вземанията. Правя го за холандски клиенти на корпорацията, за която работя тук. Бизнесът е по-скоро офшорен, занимава се основно с кораби, там процесът е по-сложен, комуникацията е по-трудна. Общо взето, са ми плътно заети всичките 8 работни часа на ден."


You're #PerfectMatch, Мона & Радо!


Питаме дали, както сочи логиката, любовта им пламва в Холандия?
Отговарят дружно с Не. "Познанството ни датира отпреди 4 години, когато ни запознаха общи приятели. Преди две години обаче се срещнахме за втори път."

"Случайно?", питаме.
"Не беше случайно. Беше на сватбата на въпросните приятели. Тя беше шаферка, аз - приятел. Оттам започнаха нещата."

Черното ли е любимият им цвят?
"Да! Отива ни."

И вие си отивате, Божидара и Даниел! Пожелаваме тази обич да е дълга, страстна и красива! Двамата взеха подаръците си от Uno de 50 и ни изпратиха снимка с прекрасните символни бижута на бранда.

Разказаха ни още, че карантината ги е сплотила, дoри са си взели куче - малък пухкав Голдън ретривър на име Ларж. Че са разбрали за играта ни от сайта:
"Следя ви от дълги години с интерес - поздравления за всичко, което правите", казва ни Божидара. "Прочетох и ми хрумна, че всъщност Perfect Match сме ние!"

Естествено, пак питаме: "Как разбра, че той е твоят ПМ, кога те осени идеята, че е точно той?"
"Не стана като че ли веднага, но с времето установих, че се допълваме, доста при това, и сме пътешественици."
"Големи приключенчовци сме", допълва Даниел.

Е, щом сте такива, хайде да ни открехнете на един хубав и романтичен маршрут, по който вече сте минали и който бихте препоръчали и разказали на читателите ни."С удоволствие!"

Подробно следва един от любимите маршрути на Божидара и Даниел - идеален за всички, насъбрали жажда за движение:

Когато започнахме да планираме пътуването си миналото лято и първоначално споделихме с приятели маршрута, на някои им се стори доста дълъг за толкова кратък период. Като теглиш чертата са около 2800 км за има-няма 10 дни. Изчисленията показаха още, че ще прекараме близо 40 часа в колата, което за мнозина би било преломно число в статистиката, но за авантюристите означа само едно: всеки ден - нов град, ново място под звездите! Та, взехме 5 почивни дни за бягство от офиса, записахме няколко диска с музика, напълнихме резервоара догоре и в петък след работа се отправихме към Загреб.

На дълъг път е най-добре да има поне 2-ма шофьори, които да се редуват особено когато планът е да се обикалят Западните Балкани с минимален отпуск. В нашия случай бяхме 2/2 и София-Загреб ни се стори като не толкова голямо разстояние - още повече, че след Калотина целият път е магистрала. Пристигнахме около 2 часа след полунощ, посрещна ни градинка с големи стари чинари, а приближавайки се към центъра, където беше нашето AirBnB, разбрахме, че единият ден, който сме отделили за града, може да се окаже безкрайно недостатъчен...

Загреб не може да те остави безразличен. Усещаш го някак близък с типичните балкански нрави, но знаеш, че нещо е различно. Нагледахме се на сгради в различни стилове, минахме през каменната порта, над която преди години, доста години, е било забранено на вещиците да минават. Да, истински вещици - казват. Възрастен хърватин ни продаде плодове от голям пазар зад централния площад, докато в близост едно момче свиреше на кларинет. На един хълм, който разкрива прекрасна гледка към Катедралата и града, се намира Museum of Broken Relationships, за което казват, че е once-in-a-lifetime experience.

Перфектното място за презареждане се оказа уютната градинка на La struck, където хапнахме щрукли - невероятно вкусна запеканка, наподобяваща добре познатата ни баница, а след това, добре похапнали, за малко да се изгубим в мрежа от подземни тунели. За пълно преживяване препоръчваме на всички да се включат в някои от безплатните турове, на които местните ще ви разведат по други тайни (и не толкова) места и ще ви разкажат пикантни истории като тази за летящите над покривите вещици през късното Средновековие, както и за професията на човека, който прилежно пали уличните газови лампи всяка вечер, поколение след поколение, до ден днешен. Че дори и за вечния спор на хърватите със сърби и босненци около произхода на Никола Тесла, доста деликатна тема.


Извора на река Цетине

И така неусетно дойде вечерта и се оказахме в един парк, в който се провеждаше джаз фестивал с доста хора и приповдигнато настроение. Пийването на бира по градинките не е запазено само за София, то си е част от цялата slavic култура... Оказа се, че в сърцето на Загреб пулсира енергия и живот, но и спокойствие, което може да се усети, докато вървиш по старинните малки улички, китните площадчета и обикаляш десетките църкви, пръснати из целия град.

More Love