Следва

Деветчасов сън, йога и сок от целина: красота и дълголетие the Kate Moss way

Свещената тайна за сияйна кожа от Biologique Recherche

Какво е красотата? Красотата за нас е баланс между лукс и наслада от най-висококачествените и ефективно работещи формули за лице, коса и тяло, съобразени със стриктни стандарти за чисти и нетоксични съставки, доставящи резултати от друга величина.

Face преди 3 години

Мястото, на което получаваме отговор на желанията си, дори на най-смелите, е бюти пространството на Biologique Recherche. Именно там, от първоизточника, научаваме правилните уроци по грижа - как да третираме несъвършенствата и причините за тях, как да предпазим кожата от щетите на времето и дори как да върнем часовника назад. Свещеният ритуал за красота на френския козметичен бранд обхваща всеки бюти стремеж, съобразен с моментното състояние на кожата. Персоналната диагностика, базираща се на анализ на състоянието на епидермиса, уникален за всеки клиент, предхожда всяка процедура в салоните на Biologique Recherche, независимо дали се нуждаем от гладка кожа без следа от целулит, по-плътна коса или изглаждане на фините линии и освежаване на тена. Продуктите на доказалия се през времето нишов козметичен бранд са формулирани с висока концентрация на активни съставки, извлечени от естествени или биотехнологични съединения, без добавени аромати.

С уважение към структурата и физиологията на кожата, нашето любимо бюти име обгрижва по фантастичен начин, а последният детайл в рутината за красива и здрава кожа, който бързаме да добавим към старателно селектираните ни козметични рафтове, е тониращият серум Serum de Teint. Едновременните действия на перфектор и протектор преобразяват кожата, гарантирайки тониращ ефект за здравословен блясък, едновременно овлажнявайки и защитавайки епидермиса от влиянието на свободните радикали.

Невероятното бижу, което с удоволствие похвалваме, е много повече от тониращ продукт - мощната формула не просто прикрива несъвършенствата, доставяйки сияен тен и покривност, но и работи в дълбочина за реално красивия вид на кожата. Формулирани след тригодишни задълбочени проучвания, нюансите на Serum de Teint осигуряват естествено покритие, като същевременно позволяват на кожата да диша, хидратирайки я перфектно. Петте различни оттенъка в прецизна комбинация от пигменти осигуряват правилния тон за нас, съобразявайки се със сезона и промените в тена.

Освен мигновеното преобразяване на кожата1 Serum de Teint осигурява и надеждно предпазване от влиянието на околната среда, работейки подобно на щит. Активните съставки за фотозащита и срещу замърсяването създават предпазен слой, защитавайки кожата от градските замърсители и свободни радикали, индуцирани от слънчевите лъчи, като това включва UV лъчи, синя светлина и инфрачервено лъчение. Замърсяването е сериозен проблем от ежедневието - независимо дали следствие на околната среда, или светлинно, а всъщност най-често в комбинация от двете, именно то отговаря за лошия вид на кожата, загубата на хидратация, сивкавия тен и повечето бръчки. Стресираната кожа води до множество проблеми като акне и кожни обриви, следствие на прекалено обогатения с липиди хидролипиден филм; преждевременно стареене заради дехидратация и намалена защитна бариера; зачервявания и екзема заради повтаряща се проява на хиперактивност; сухота и дехидратация, оттук - загуба на гъвкавост и сияние. Кожата на лицето ни е отражение на живота, който водим - свободните радикали, хроничната умора и редовното недоспиване водят до сивкав тен, липса на каквото и да е сияние, торбички и тъмни кръгове около очите, удебеляване на роговия слой или по-тънък епидермис. Ето защо е от жизненоважно значение да подходим отговорно към кожата си, набавяйки й необходимата защита като Serum de Teint или задействайки процесите на възстановяване при вече съществуващи проблеми след консултация със специалист на Biologique Recherche в някой от официалните представителни салони на бранда ТУК.

Еликсирът за красота в малка стъклена бутилка ни превръща в ревностни почитатели на продуктите и ДНК-то на Biologique Recherche, акцентирайки още повече върху научно доказаните смайващи резултати, видими във всяка една терапия и продукт на френското бюти име. Богатият бленд от активни съставки на Serum de Teint работи в три посоки за ефективно обгрижване на кожата: Защитаваща платформа - с екстракт от цвят на люляк и anti-pollution полизахарид, който осигурява бариера на кожата срещу три вида замърсяване - атмосферно, UV и битово, следствие на химикали. Полизахаридът ограничава вътрешното и извънклетъчно кожно увреждане, а люлякът помага да се предотврати преждевременното стареене, намалявайки производството на свободни радикали и реактивната форма на кислород, произвеждани при излагане на слънце, за да защити комплексно кожната бариера, да ограничи възпалението, да се инхибира хиперпигментацията и да се затрудни разграждането на извънклетъчната матрица при излагане на слънце; Овлажняваща платформа - с масло от семена на кактус Бодлива круша и екзополизахарид за поддържане на оптималната функция на бариерата на кожата и отлични хидратиращи свойства. Екзополизахаридът регенерира и защитава кожата, изглажда микрорелефа и осигурява дълготрайна хидратация, а маслото възстановява хидролипидния филм, за да подсили еластичността, като едновременно е с висока антиоксидантна активност; Изравняваща платформа - защитният слой действа на повърхността на епидермиса, засилвайки хидролипидния филм, като по този начин ограничава изпаряването на водата и същевременно оставя кожата да диша. Образуваният филм капсулира пигментите, за да запълни микропукнатините, които се образуват между клетките в повърхностните слоеве на епидермиса и спомага за постигане на гладка и равномерна кожа. Освен това капсулираните пигменти са по-устойчиви на триене, така се предотвратяват следите от грим по дрехите.

Използваме Serum de Teint в края на бюти рутината сутрин, като завършващ разкрасителен щрих след фазата на инициализация и лечебната фаза, припомняме стъпка по стъпка необходимите продукти ТУК. Благоприятната за работа текстура позволява лесно и равномерно покритие - нанасяме го с пръсти или със специалната за целта четка на Biologique Recherche Pinceau a Maquillage по чело, нос, скули и брадичка, разнасайки нежно от центъра към външната страна на лицето, шията и деколтето за немазен и естествен финиш.

Подобното на вълшебна пръчица действие не просто осигурява чудесно покритие и изравняване на тена, но и още брилянтни резултати, на които се радваме дълго. Изследвания на Biologique Recherche показват, че още след еднократно ползване на продукта проникването на замърсители (микрочастици) в кожата намалява с 23%, което неизменно води до по-голяма устойчивост, здраве и красота на кожата в дългосрочен план. Кожата е трайно овлажнена и защитена, а ние се наслаждаваме на прекрасните постижения, видими при всеки  поглед в огледалото.

Цялата гама нюанси Serum de Teint, както и останалите фантастични продукти на Biologique Recherche откриваме в салоните за красота и СПА центровете, официални партньори на марката ТУК. 

More Face