Dolce&Gabbana Alta Moda - мистериозният свят на висшата мода

Dolce&Gabbana Alta Moda - мистериозният свят на висшата мода

От самото начало на основаването на линията висша мода през 2012 г., Доменико Долче и Стефано Габана безспирно изразяват своята несломима любов към родната Италия, избирайки спиращи дъха локации за представянето на невероятно пищните си колекции.

Капри, Сицилия и езерото Комо са част от красивите спирки, на които верните клиенти на бранда с удоволствие долитат всеки сезон, независимо от кой край на света идват. По стечение на обстоятелствата обаче Alta Moda дефиле няма как да има този сезон, но въпреки това двамата италианци отказват да склонят глави и да спрат да творят колекцията си, стартирала своя процес още преди началото на глобалната пандемия.

Имайки предвид колко ограничен е кръгът хора, които се допускат до дефилетата висша мода, и клиентите, които всъщност закупуват тези така луксозни дизайни, Доменико и Стефано вземат иновативното решение да представят колекцията онлайн. Интересното тук е, че тя не е свободно достъпна за модната публика, а единствено за клиентите на Dolce&Gabbana Alta Moda, наброяващи 1000 души в целия свят. Под формата на сайт, клиентите на къщата имат възможността да влязат с персонална покана и да разгледат в детайли колекцията, цените, както и да направят своята поръчка.

Малка част от кадрите са налични онлайн, заснети в миланския салон на къщата в познатия ни разточителен Dolce стил - драматични силуети със забележителни обеми; богати декорации; ревери от норка; много злато и множество кристали, разположени върху обемните бижута, които дори влизат в отделна колекция Alta Gioielleria; плътни коприни, изпълнени с разкошни цветни принтове; фини кафтани и кимона с пера. Усещането, което дизайн дуото иска да вдъхне на своята клиентела, е това на автентичното и много луксозно италианско лято, някъде около средата на 20-ти век с главни действащи лица изключителните персонажи на София Лорен и Джанни Анели.

Е, смятаме, че им се е получило, доста добре при това...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.