Принцеса Райя на Йордания се омъжи за внука на Роалд Дал

Принцеса Райя на Йордания се омъжи за внука на Роалд Дал

Just Married

Докато италианските булки протестира поради "непровеждането" на планираните им сватбени тържества, кралските особи се женят ли женят... Не и принцеса Беатрис, разбира се, нейната сватба се отменя всеки месец поради различна причина, като най-актуалната е COVID-19.

34-годишната Райя бин ал-Хусейн, полусестра на Краля на Йордания Абдула II и Принцесата Беглец - Хая, е последната краска особа, която мина под венчилото. Избраникът й, макар да не носи кралска титла, съвсем не е случаен - 26-годишният британски журналист Нед Донован е внук на известния писател Роалд Дал.


Кралят на Йордания назначава сестра си Хая на дипломатически пост, за да я спаси от завръщане в ОАЕ


Сватбеното празненство се проведе тази седмица във Великобритания в много тесен кръг от близки и роднини на двойката. В недългия списък с гости присъстват имената на майката на булката - абдикиралата Кралица на Йордания, Нур ал-Хусейн, четвъртата и последна съпруга на покойния Хусейн Идн Талал. Първоначално двойката планира пищна традиционна церемония в Йордания, която обаче бива отменена подари глобалната пандемия.

"Наложи се да отложим първоначалните си планове заради пандемията. Също така е доста по-безопасно за роднините на съпруга ми да останат в Обединеното кралство. Когато ситуацията се стабилизира, със сигурност ще отпразнуваме случая и в Йордания", осведоми последователите си в Twitter принцесата.

Новината за годежа на Райя и Нед Донован бе обявена в началото на ноември миналата година - в знак на любов към половинката си, а и за да могат да се оженят законно, внукът на Роалд Дал приема исляма и сменя името си на Фарис Нед Донован. От техни близки йорданските медии разбират, че двойката планира да заживее в Йордания след тържеството.


19-годишната дъщеря на кралица Рания е първата жена пилот в Йордания


Към момента дъщерята на бившия крал на Йордания завършва обучението си в Калифорнийския университет в Лос Анджелис - трето висше учебно заведение, в което се обучава. Кралската наследница има магистърска степен по Японистика от Университета в Единбург и магистърска степен по Японска литература от Колубийския университет в Ню Йорк. Възлюбеният й, вече законен съпруг, е бивш репортер на Times, а последната позиция, която заема, е в Делхи - непосредствено преди сватбата.


Принцеса Райя и брат й Принц Фейзал на посещения в Сеул, 2008

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.