Следва

Добра сделка за Меган и Хари, дълъг и сочен договор с Netflix

Обичам секса с възрастни мъже: етимология на привличането

Само число ли? Алмаз Охан, която през целия си живот се наслаждава на "стари" мъже, обяснява. 

Love преди 3 години

Разказът и мислите на Алмаз Охан, активист по сексуално образование и журналист дава много - гледна точка, перспектива, провокация и шокиращи детайли, базирани на опита й със стари господа. Приятно четене!

Когато бях на 24, срещнах един мъж на литературно събитие. Мъж на 50 години и разведен. Влечението беше моментално и взаимно, сърцето ми запрепуска, когато същата вечер видях, че ме е последвал в Туитър и започнахме да си пишем. Мина година и пак се засякохме случайно (логично, беше още по-побелял и от преди) и тогава ме покани да излезем.

Започнахме да излизаме и химията помежду ни беше бомба. Фактът, че той е двойно по-възрастен от мен си беше някак нереден (за мен и доста възбуждащ), и когато стана ясно, че ще си легнем той ме погледна в очита и каза “Умираш да ме видиш гол, нали?“. И аз кимнах.  Да, знам, че това звучи долнопробно, но честно, спомням си, че бях толкова възбудена, знаейки, че ми предстои да видя тяло на възрастен мъж отблизо. Това не е нещо, което ми се случваше често. Съвременната култура – визирам книги, филми, телевизия - е обсебена от секса по начин, по който излиза, че той е само за младите.


Кристал Харис и Хю Хефнър (разлика: 60 години)

Както и да е, сексът си беше съвсем нормален, но аз го почувствах страшно завладяващ. Карахме го така много често през следващите четири години. Последния път, в който го видях, съвсем небрежно споменах, че по-голямата му дъщеря сега е на годините, на които аз бях, когато се запознахме. Това не му хареса.



Прекарах тийнеджърските си години и ранните си 20, мислейки, че да си с по-възрастен е Истината, но сега, в 30-те си години, това верую се поизтърка. Мисля, че склонността ми да се давам на много по-стари от мен мъже е олицетворение на психика, белязана от Холивудския индустриален комплекс и неговия вездесъщ маркетинг на познатите ни “Холивудски парчета“. Към края на 90-те, още преди аз да съм на 10, вече си падах по Леонардо ДиКаприо (роден 1974), Брад Пит (1963), Киану Рийвс (1964) и Джордж Клуни (1961) точно заради постоянното медийно наблягане на това колко са секси.



След това, когато бях на 14, ме наеха на работа в малко магазинче, за по няколко часа всеки ден след училище, и не бях изненадана (и вие, предполагам, не сте), че си имах нов "crush" – собственик на мъжки фризьорски салон наблизо. Той беше на 40 и имаше съпруга и малка дъщеря. Беше толкова красив! Когато идваше да си купи нещо си говорехме и малко след това разбрах, че привличането е взаимно и започнах да флиртувам с него.

Останах на тази работа няколко години и още преди да завърша училище вече имахме много близки отношения. Той дори ме подстригваше, когато го помолех миличко. Той никога не ме докосна, но обожавах да си фантазирам какво би било да го прави.



По-рано тази година се засякох с него в супермаркета. Той ме прегърна за здрасти (спокойно, това беше преди Covid) и си поговорихме малко. Никога не бих го попитала дали смята, че приятелството ни в миналото е било нередно. Не, наистина не бих. Флиртът, който имахме беше безобиден. Въпреки че се чувствах кофти за жена му. Тогава никой от обкръжението ми не би го помислил, но в пика на #MeToo движението държанието му определено би било класифицирано като “пошло“.

Абсолютно наясно съм, че да споделям личните си преживявания може да се разтълкува като тривиализиране на сериозни проблеми като педофилия, насилие и принуда, но затова има много смисъл в закона за взаимно съгласие.

Все пак, той не ме спря да спя с много по-възрастни от мен мъже. И колкото повече го правех, толкова повече неща разбирах за старите им тела. Първо, най-важно, слънцезащитният крем не е за смотаняци, доказано е от мен и от всичките увредени от слънцето мъжки гърди, на които съм лежала. Вечерите винаги бяха съпроводени от много пиене, толкова много, че искрено им се подигравах, когато си поръчаха чай или кафе. Също, често забелязвах как докато танцувам ме гледат с ревност и носталгия по някогашните си неувредени стави.
Моето “нещо“ беше да позная пропорциите между сиви и черни косми по телатта им, докато ги опознавах, и умирахме от смях, когато имаше някаква изненада – например всичко горе сиво, а долу черно. Друго такова бе да се забавлявам и удивлявам на факта колко сиви косми стърчаха от носовете им докато хъркат нощем.


Вин Дизел (53), който не е пренебрегнал слънцезащитата

Мисля за тези връзки повече и повече в последно време. Това, за което не се говори достатъчно, стане ли дума за голяма възрастова разлика, е истинското свързване и емоционалната зрялост. Това да си с човек от своето поколение често, и погрешно, се свързва непременно с перфектно пасване на характер и желания и тези, които изберат да са с хора от друго поколение, са виждани като загубеняци или нещо още по-лошо.


София Лорен и Карло Понти (разлика: 22 години)

Като такъв човек винаги съм се чувствала като в клетка, стане ли време да споделя на семейството си, че съм в нова връзка. “О, малко по-стар от теб“ са думите, които чувах постоянно и постоянно. Приятелите ми, обаче, просто свикнаха и се научиха, че винаги мъжът до мен ще е побелял, изненадаха се само когато обявих, че гаджето ми е няколко години по-млад от баща ми. Чувствах се осъждана (безпричинно) и блясъкът на всичко това си отиде бързо.

Човекът, по когото съм си падала най-дълго, е Ричард Гиър(70). Изобщо не бих го върнала, ако ми предложи нещо, каквото и да е. Но сега, с бумът на Коронавируса и мерките, важни особено за възрастните хора, и 2-годишна дентална терапия (в устата ми има стомана и ластици в изобилие) сексът, такъв, какъвто го познавам, няма да е чест и препоръчителен.

Използвам това време, за да се настроя позитивно към секса, по свой собствен начин.  Да навигираме всички аспекти на нашата сексуалност дава пространство да видим концепцията на връзки с голяма възрастова разлика без да ги патологизираме, криминализираме или осмиваме. Аз лично, бих се радвала да прекарвам повече време гола в компанията на зрели хора, тъй като според опита ми стереотипът, че колкото е по-стара любовта, толкова е по добра, е истина.

More Love