Д-р Павел Панов за продуктите, които гарантирано правят усмивката ни

Д-р Павел Панов за продуктите, които гарантирано правят усмивката ни "холивудскa"

Smile! 

Д-р Павел Панов е човекът, който се грижи за здравето и красотата на усмивките ни. Вече го познавате, той е основател на Panov Dental една от най-модерните и престижни дентални клиники в Столицата. С огромния си опит, професионализъм и внимателен подход, той и екипът му са винаги насреща с винаги най-добрите съвети и практики. Вече представихме д-р Панов в един увличащ разговор за личната дентална хигиена - методи, чести грешки и важни детайли. Днес отново питаме д-р Панов за неговата лична препоръка за да са усмивките ни блестящи, като този път темата е МАРКИ продукти.  

Вече знаем, че личната орална хигиена се състои в три стъпки и включва няколко продукта: четка и паста за зъби, конец (или интердентална четчица), вода за уста и още 1-2 неща, с които да поддържаме устна хигиена през деня. Всички подробности кога-как-защо да сме постоянни и старателни в почистването на зъбите са ни ясни, сега на ход са Най-добрите и съществено важни продукти на българския пазар за поддържане на здрави зъби и холивудска усмивка?

V.S. Започваме с четката за зъби. Определено знаем, че електрическите четки са топ изборът днес. Д-р Панов, кой все пак е най-добрият модел електрическа четка?
Д-р Панов: От четките аз бих избрал някоя от звуковите четки на Philips Sonicare - те са топ уреда за почистване на зъби. Освен заради иновативната звукова технология, комбинираща маховидни и пулсиращи движения, електрическата четка е по-ефективна заради малкия размер на главата. Малката глава на четката достига до най-задните зъби и до най-труднодостъпните места, почиства качествено дъвкателните, вътрешните и външните повърхности на зъбите.

А коя паста за зъби, от стотиците по щандовете, е най-ефективна?
При избора на паста за зъби аз лично предпочитам Elmex, Lacalute и Sensodine.

Кой е най-добрият конец за зъби?
Единствената ми препоръка е Oral-B кръгъл навосъчен конец, защото той е много по-хлъзгав, много по-лесно влиза между зъбите и не наранява венеца. Напомням, че конецът за зъби не е алтернатива при хора с пародонтит. Те трябва да използват само интердентални четчици, за които задължително се консултират със специалист. Друг продукт, подходящ за целта е AirFloss - уредът на Philips за почистване на междузъбното пространство с помощта на струя вода. 

Следва вода за уста?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.