Следва

Fashion Starter: Роузи Хънтингтън-Уайтли в пълно модно снаряжение, Есен 2020

Легендарната черна овца на принцеса Даяна в продажба пак

Rowing Blazers пресъздават любимия пуловер на Лейди Ди

Shopping преди 3 години

Манхатънският лейбъл Rowing Blazers не спира да отстоява шеговития си стил, откакто е основан през 2017 г. от гребеца на националния отбор на САЩ Джак Карлсън и неговата партньорка, шампионка на веслата, Кезия Бийл. Марката мъжки дрехи подкопава буржоазната Бръшлянова лига и стила Оксбридж, създавайки съвременно облекло като оувърсайз пуловери и бейзболни шапки с кичозни лозунги, чиито фенове са Тимоти Шаламе, Thundercat и Бени Драма.

Въпреки че огромните мъжки дрехи вече са част от ежедневното ни облекло, Rowing Blazers стартират първата си колекция дамски дрехи по-рано този месец. Те се свързват с производителите на две от любимите плетива на принцеса Даяна, чийто стил е прелестен още от момента, в който се омъжва за принц Чарлз, а днес гардеробът ѝ продължава да вдъхновява всички, от Върджил Абло през нас, до Джиджи Хадид.

Заедно с дизайнерите Джоана Осбърн и Сали Мюир от лондонския лейбъл Warm&Wonderful, Карлсън пресъздава пуловера с черната овца, който Даяна често носи на мачове по поло, в съчетание с риза с яка тип Питър Пан и дънки. Моделът е от 1979 г., когато двамата дизайнери тъкмо са прохождали в модната индустрия.

"Беше вълшебно. Именно работата с оригиналните дизайнери прави това толкова специално. Джоана и Сали са страхотни и историите им от ранните дни на Warm & Wonderful са наистина брилянтни. Мога просто да ги представя в началото на 80-те, на пазарен щанд в Ковънт Гардън, продавайки своите пуловери на поп звезди и кралски особи“, споделя Карлсън.

За да създаде пуловера с надпис „I'm a Luxury Few Can Afford“, гребецът обединява сили с Gyles & George, марката, която популяризира тези закачливи плетени модели през 80-те. Това е пуловерът, който Лейди Ди носи, когато позира за снимка в дома си заедно с Уилям и Хари. Двете плетива са налични в онлайн магазина на Rowing Blazers и са на цена от 610 лв.

Независимо дали сте монархисти, или не, масовото възхищение от живота на Лейди Даяна от брака ѝ с принц Чарлз, през личния ѝ стил и нейната филантропия, до трагичната ѝ смърт, никога няма да изчезне.

„Аз съм американец, но през 90-те прекарах детските си години в Лондон. Мисля, че всички заимстваха от стила на Даяна. Майка ми със сигурност го направи. Тя имаше един от оригиналните пуловери с черна овца“, разказва Карлсън.

Но защо той смята, че трябва да вдъхне нов живот на наследството на принцесата? „Тя беше изпреварила времето си. Усъвършенства изкуството да съчетава високо и ниско, разми и границата между мъжкото и дамското облекло. Тя носеше streetwear по необикновен начин преди изобщо да се появи като тренд, но в същото време беше чист архетип на благородната класа. Тя беше съвкупност от всички тези противоречия наведнъж и именно това я направи толкова емблематична. Това е и причината да е толкова подходяща за случващото се в модата в момента“.

Според Карлсън двуредният блейзър стои по-добре върху Даяна, отколкото върху когото и да е, дори и бившия ѝ съпруг. Няма какво да засенчи вечния стил на любимата ни принцеса, затова гледайте да се сдобиете с плетен пуловер възможно най-скоро, за да ѝ отдадете заслужената почит.

More Shopping