Следва

Историята за емблематичната къса прическа на принцеса Даяна

Ринопластиката: Камелия и още 15 звездни примера, за да решим и ние

Пропорциите на носа са много важни за цялостната естетика на бюти-образа ни, което прекрасно разбираме и ние, и звездите. Но преди да запишем час при специалист, предлагаме да прегледаме експериментите на известните хора, защото сред тях има брилянтни, но има и доста, хмх, неудачни примери.

 

Celebrity beauty преди 2 години

За някои от дамите по-долу, ринопластиката се оказва ключ към успешна кариера и многомилионни хонорари, докато за други ефектът девалвира естествената им красота, световното признание и евентуални нови ангажименти. Най-ярките примери за успешни и неуспешни ринопластики на звездите следват: 


Култ: ринопластика за всички в Ливан


Кортни Лав

На някои снимки на американската рок-певица асиметрията на новия нос е видима и с невъоръжено око, макар че самата Кортни не смята ринопластиката си за неудачна. Напротив, тя е напълно уверена, че именно корекцията на носа й е отворила вратата към нови възможности. Новата форма при певицата действително изглежда миниатюрна, и все пак, надали точно този е резултатът, който бихте искали да видите, ако вие самите легнете под ножа. 


1995 / 2019 

Приянка Чопра

Съвсем скоро светът разбра, че деформацията на носа на индийската актриса е следствие от лекарска грешка. В хода на операция за отстраняване на полип, който причинява постоянно подсмърчане и дискомфорт при дишане, хирургът на звездата случайно закача носовата преграда, което води до нейното разрушение. Резултатът: асиметрия и нееднократни опити да се коригират загубените контури на носа. за щастие, днес носът на Приянка има доволно приятна форма. 


2000 / 2019 

Майкъл Джексън

Хирурзите "европеизират" афроамериканския масивен нос на легендата на поп-музиката поне пет пъти. Вместо широките ноздри получаваме изпилен връх, проблеми с дишането, непропорционална форма, неестественна основа, присаден хрущял, пропадане, пълна деформация на носовата пирамида, некроза и необходимостта да се носи протеза.


1983 / 2005 

Бела Хадид

Деформацията на носа във вид на обърната буква V като при американския супермодел е нагледен пример за това, защо не трябва да се прибягва към този вид операции в много ранна възраст. Въпросът е в това, че костно-хрущялните структури в тялото ни се видоизменят и дооформят докъм 20-25-годишна възраст, а стандартното отстраняве на гърбица и стесняване на носа може да доведе до белези, хлътвания и асиметрия. В случая с Бела ситуацията е овладяна чрез повторна риноскулптура.

8Мики Рурк

За звездата от филма "Девет седмици и половина", пластиката, уви, не се оказва спасение след многобройните травми, получени от заниманията с бокс. Хирурзите са опитали да възстановят носовата пирамида на актьора чрез присаждане на хрущял от ухото, но нарушеният процес на възстановяване довежда до непредвидени белези и загрубявания по тъканта. 


1988 / 2016 

Донатела Версаче

Да си твърде отдаден на пластичната хирургия рядко води до много красиви резултати. В гонитба на идалния нос Донатела постига целта си и се справя с недолюбваната гърбица, но стремежът към съвършенство в един момент се превръща в неоправдано "ъпгрейдване". Днес лицето на Версаче изглежда, меко казано, неестествено, а кривината на носа не се повлиява никак от многочислените корекции. 


1994 / 2016 

Лил Ким

Хип-хоп изпълнителката осъществява мечтата си за приличен нос. Но скоро Кимбърли е настигната от разочарование и се налага нова естетична намеса. За жалост, след побой от страна на гаджето й, успешният резултат от намесата е унищожен, а повторната корекция се опира на надеждата да бъдат възстановени контурите. Все пак, по линията на носа се образуват хлътвания от двете страни, внушаващи така наречения "ефект на щипката". 


1997 / 2015 

Блейк Лайвли

Разказвайки за желанията си на пластичните хирурзи, много пациентки дават за пример нослето на чаровната Блейк Лайвли. Ювелирната форма на носа и ноздрите плюс отстранената гърбица правят лицето на холивудската "клюкарка" да изглежда перфектно - фино, аристократично, божествено. Да се сдобием с дотолкова безупречен резултат е по силата единствено на опитен професионалист. При избора на хирург икономията е неуместна: трябва да сте напълно уверени, че красотата и здравето ви са в надеждни ръце.


2005 / 2018 

Райън Гослинг

Днес един от най-търсените актьори изначално има дълъг нос с ясно откроена гърбица. Знайно е, че звездата съвсем предумишлено поправя козметичния дефект много преди да стане кумир на милиони. Лекарите деликатно намаляват дължината и изправят гърбицата, без и с милиметър да нарушат природната анатомия на носа.


2001 / 2017 

Тайра Бенкс

Историята на известната тв-водеща може да вдъхнови всеки, който изпитва затруднения с дишането, но не се решава на септопластика или корекция на носовата преграда. Тайра рискува и не допуска грешка: на дамата не само й е поправена преградата, но едновременно с това на носа е придаден по-европейски вид чрез намаляване на върха, ноздрите и дължината. 


1990 / 2017 

Кейли Куоко

Изпълнителката на ролята на Пени в популярния ситком "Теория на Големия взрив" не крие, че над външността й се е потрудил пластичен хирург. Актрисата може да се похвали с успешна корекция на носния хрущял и добре изпълнена остеотомия - изравняване на костната част. 


2002 / 2019 

Дженнифър Лорънс

По природа главната "сойка-присмехулка" има сравнително едро носле с широка основа и топчест връх. И колкото и звездата да се кълне, че промяната е в резултат на грамотен макиаж и удачен ракурс, метаморфозата на актрисата нашепва за обратното. Заостренният връх и  изящната форма са факт, но това, че не отнемат и капчица от разкошната индивидуалност на актрисата, е възможно само ако си попаднал на хирург със златни ръце. 


2008 / 2019 


Преживяването "Нов нос" - разказът на една жена


Робърт Патинсън

От ролята в "Хари Потър" до световната слава след "здрачната" сага, носът на прочутия "вампир" претърпява неколкократни промени. Септопластика, извършена съвместно с естетическа корекция, позволява да се отстрани деформацията на преградата и паралелно с това да се измоделират точните контури и привлекателен профил.


2005 / 2018 

Меган Фокс

Звездата от "Трансформърс" е една от жените, при които ринопластиката буквално дава криле. Меган за не знаем коя поредна година е в класациите за най-красивите жени в света, а в нейния случай имаме въплащение на златното правило: "най-добрата пластика е тази, която не се забелязва". Хирурзите на актрисата са направили буквално чудо, обирайки гърбицата, повдигайки връхчето, редактирайки ноздрите. Така носът има фантастична и почти неразличима от естествената форма. 


2003 / 2009 

Дженифър Лопес

Някога широките криле и широката основа на една от най-високоплатените латиноамериканки в Холивуд са превърнати днес в жестоко готин нос. Хейтърите биха казали, че операцията е лишила Джей Ло от индивидуалност, но певицата и днес заработва милиони долари и удивлява света с красота, сексапил и младост, което, приемаме, е най-доброто доказателство, че ринопластиката понякога е повече от вярното решение. 


1992 / 2019 

Камелия

Камелия показа чисто новия си нос онзи ден, в събота. Направи го по телевизията, без да коментира трансформацията, за която и не беше попитана. Драстичната намеса все пак е факт и в известна степен тревожи. Главно защото Камелия е много хубава 50-годишна жена и на практика няма абсолютно никаква необходимост да се доизкусурява. В нейния случай не е било трудно да се вирне връхчето, защото носът е скроен по природа изящно и елегантно, но в момента резултатът равнява прекрасната певица към всички останали дами в родния шоу-бизнес, което можеше и да се спести.     


2019/2021
 

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи