Всяка вечер кулинар: готвим легендарния сливов пай на New York Times

Всяка вечер кулинар: готвим легендарния сливов пай на New York Times

През 1983 г. кулинарният експерт Мариан Бурос публикува рецепта за сливов пай в The New York Times. Тя се превръща в истинска страст за читателите на вестника и е публикувана регулярно в продължение на шест години

Най-луксозният пай със сини сливи в света, идеален за приготвяне в края на лятото и началото на есента, е просто задължителен за всяка добра, много добра и по-малко добра домакиня, която обича кухнята й да ухае божествено и непреходно. И тъй като сезонът на сливите настъпи, споделяме с вас тази супер лесна и невероятно вкусна, при това световнопрочута рецепта. Преди повече от 30 години, колумнистът на New York Times за хранителни продукти, Мариан Бурос, публикува гениалната проста рецепта и оттогава светът няма насищане, както се казва. Част от света сме и ние, редакцията на View Sofia.  

Рецептата придобива такава популярност, че вестникът публикува рецептата за Plum Torte всеки септември от 1983 г., докато редакцията взима решението, че е достатъчно. За последно рецептата е отпечатана в The New York Times през 1989 г.  

"За да успокоим възмущението на читателите", пише Бурос години по-късно, "рецептата бе отпечатана с по-голям шрифт от обикновено и с прекъсната линия около нея, за да насърчим хората да я отрежат и закачат, да речем, на хладилника." Въпреки това, редакцията е бомбардирана с гневни писма. Как смеят редакторите да спрат печата на рецептата за най-популярния пай в света? 

Днес, разбира се, тайната е лесно откриваема на сайта на The New York Times. Тя е изключително лесна, а времето за готвене отнема не повече от час. Разказваме:

Необходими продукти: 

¾ (в оригиналната рецепта от 1983 г. - 1 чаша) захар
½ чаша масло, меко (това са точно 113 грама)

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.