Beauty starter: безупречната зрялост на Лейди Ди, какво маха и какво добавя принцесата, за да блести

Beauty starter: безупречната зрялост на Лейди Ди, какво маха и какво добавя принцесата, за да блести

Младото, срамежливо момиченце, което се превърна в свободна жена - икона, във вечната принцеса. Метаморфозата на Лейди Даяна е невероятна и може би единствена в историята. 

Ако бяхме запознати със странната й липса на самочувствие, много отдавна щяхме да сме оценили подобаващо стойността на преодоляването на този проблем на фона на нарастващата й популярност. Освен със силата на характера, тя ще остане вечна с неповторимостта на своята красота.

А в бюти рутината й няма нищо изключително. Принцесата разчита основно на естественото, ненатрапчиво присъствие. Единствената й фантазия? Една тънка морскосиня очна линия, за да подчертае лазурно сините й очи. Даяна символизира достъпността сред кралското семейство и затова отдава особено значение на погледа. “Тя обожаваше да подчертава очите си и не оставяше това само на спиралата”, разкрива Мери Грийнуел, гримьорка на принцесата (четете още: Гримът на принцеса Даяна - разказва визажистът на Ди - Мери Грийнуел).

Експертът в областта на грима работи с принцесата от 1991 година, като в крайна сметка я убеждава да изостави тази своя любима тенденция на цветната очна линия. “Не беше добре, обособено за човек, който променя тоалета и цялостния си вид няколко пъти на ден за различни събития. Трябваше малко да адаптираме грима й. Но и това не я промени по особен начин. Мисля, че радикалните промени във външния вид не са подходящи за хора от Белия дом или кралското семейство.” За сметка на този малък детайл, Даяна започва да използва нюанси, подходящи за кожата й очите й, по съвет на гримьорката. “Мисля, че бежовите и кестеново кафявите тонове бяха за нея” (четете още: 8-те бюти ритуала на принцеса Даяна, слабо известни досега).

Един добре познат вид

Лейди Даяна идеално отговаря на идеала за красивата английска роза - никакви несъвършенства и прасковена кожа. Въпреки това принцесата има “много чувствителен епидермис”, отново по думи на гримьорката. “Винаги отмиваше грима си вечер и никога не нанасяше козметика, освен ако кожата й не е идеално почистена.” Останалите тайни включват дълги нощи добър сън, спорт и хранителен режим. “Даяна правеше всичко с мярка. Беше редуцирала консумацията на алкохол, в резултат на което кожата й беше в най-добрата си форма.” Като говорим за достъпност - за да можем и ние да приложим малко от това, “наръчникът” съветва: “Винаги започвахме с хидратиращ крем, фон дьо тен, отговарящ на цвета на кожата й, малко коректор, за да усъвършенстваме зоната на очите. Спирала, малко руж и червило в цвят според настроението на деня. Винаги я съветвах да слага спиралата от корените до връхчетата.”

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.