Следва

Всяка вечер кулинар: що е поширано яйце и как да ни се получи

Никога не е късно: големите звезди, които се решиха на дете след 45

Възрастта за първо раждане постепенно се измества все по-нагоре и по-нагоре в последните години, за което има десетки причини. Често обект на скептицизъм у нас, решението (или съдбата) да решиш да родиш след една определена възраст, възприемана като критична, почти, е всъщност честа практика, което се доказва и от многото случаи на красиви, успешни и много известни жени. Припомняме кои звездни майки се решиха на бременност и раждане след 45, загърбвайки всякакви стереотипи и условности.

 

Love преди 1 година

Днес бременността и раждането в зряла възраст са не просто тенденция, но и своеобразен знак за съзнателен подход към възпроизвеждането и отглеждането на децата. Клои Севини, Джанет Джексън, Кристин Дейвис, Шерил Кроу - героините на днешния ни материал станаха майки за първи път след навършени 45 години и изобщо не съжаляват. Разказваме за техния път към майчинството, а поводът, съвсем скорошен, е първата рожба на Наоми Кембъл, 52 (четете още: We Love: Наоми Кембъл показа дъщеря си, двете са корица на Vogue).


Снимката, която Наоми Кембъл сподели в акаунта си в Instagram по повод раждането на дъщеря си

Клои Севини, първескиня на 45 

Първата бременност на най-популярната независима филмова актриса Клои Севини стана известна през януари 2020 г. - тогава в пресата се появиха снимки, в които звездата бе заснета с приятно закръглен корем, а по-късно самата Севини сподели снимки в своя акаунт в Instagram, потвърждаващи множеството предположения на представители на медиите и обществеността.

През май същата година актрисата и съпругът й, арт директор на нюйоркската галерия Karma Art Синиша Макович, станаха родители - първородният син на двойката, кръстен Ваня Севини Макович, се роди в нюйоркската болница Синай. Севини споделя, че е изключително щастлива с Ваня, а раждането на детето е „донесло съвсем нов смисъл в живота й“.

Шерил Кроу, първа рожба на 45

Деветкратната носителка на Грами никога не е била официално омъжена, но е майка на двама сина - през 2007 г. изпълнителката осинови новородено момченце на име Уайът Стивън Кроу, а три години по-късно стана осиновителна майка и на Леви Джеймс Кроу.

Изпълнителката рядко дава интервюта и предпочита да пази подробностите от личния си живот в тайна, но преди няколко години сподели впечатленията си от майчинството: "аз и децата много се радваме на компанията си“.

Люси Лиу, майка на 46 

Звездата от "Ангелите на Чарли" и "Защо жените убиват" никога не се е стремяла да се омъжи, силно фокусирана върху кариерата. Сред гаджетата на актрисата бяха актьорът Джордж Клуни и продуцентът Зак Хелм, но всички романи се оказаха по-скоро мимолетни закачки. 

През 2015 г. актрисата сподели добрата новина - стана майка за първи път. Синът Рокуел е роден на звездата от сурогатна майка. Люси не крие детето и периодично споделя снимка с бебето в Instagram.

Джина Дейвис, мама на 46

Звездата от "Телма и Луис" е женена три пъти преди съдбоносната си среща с пластичния хирург Рези Джарахи през 2001 г., от която година по-късно актрисата ражда първото си дете - дъщеря на име Ализе Кешвар. Скоро Дейвис забременя отново и две години след раждането на дъщеря й се родиха близнаците Киан Уилям и Кайс Стивън.

Според актрисата и двете бременности са били леки и без усложнения и днес тя не съжалява за решението си да стане майка в зряла възраст.

Холи Хънтър, първескиня на 47

Холи Хънтър роди на 47-годишна възраст - през 2006 г. американската актриса, носителка на Оскар, роди момчета - близнаците Клод и Прес от британския актьор Гордън Макдоналд, за когото децата също са първи. 

Дълго време Хънтър криеше подробностите от личния си живот и дори имената на децата, но по-късно пресата все пак успя да се докопа до подробности (включително имената на наследниците), като излязоха и снимки на вече порасналите близначета - много сладки, междувпрочем. 

Анджела Басет, майка на 47

Звездата от телевизионния сериал "Американска история на ужасите" се омъжи за актьора Кортни Б. Ванс през 1997 г., но дълго време двойката нямаше деца. През 2006 г. семейството прибягна до помощта на сурогатна майка, а през януари същата година двойката се сдоби с близнаци - син Слейтър Джозая Ванс и дъщеря Бронуин Голдън Ванс.

Днес актрисата с удоволствие споделя подробностите за отглеждането на децата, отбелязвайки, че се опитва да им даде свобода на избор: „Те са независими, сами избират приятели, хобита, теми за училищни проекти. Но в същото време се опитваме редовно да намираме време един за друг и да му се наслаждаваме.”

Кения Мур, първо бебе на 47

Американският модел и актриса за първи път стана майка на 47-годишна възраст - Кения Мур обяви бременността си по време на предаване, посветено на 10-годишнината от излизането на сериала The Real Housewives of Atlanta през 2018 г.

Моделът и бившият й съпруг Марк Дейли (двойката се раздели малко след раждането на дъщеря им Бруклин Дорис) станаха родители в края на същата година - според Кения бременността е била много лека, а днес тя е изключително щастлива с момиченцето си.

Лора Лини, мама за първи път на 49

Двукратната носителка на Златен глобус и трикратно номинирана за Оскар Лора Лини изпита радостта от майчинството едва на 49-годишна възраст. До 2000 г. актрисата беше омъжена за Дейвид Адкинс, а девет години по-късно се омъжи за агента по недвижими имоти Марк Шауър, от когото роди сина си Бенет Армистид Шауър през 2014 г.

Актрисата рядко коментира личния си живот, предпочитайки да си остане личен, а освен това не се появява публично по време на бременноста и не споделя подробности за майчинството с пресата. Повечето наблюдатели все още вярват, че Лини се е обърнала към услугите на сурогатна майка.

Бевърли Д'Анджело, 49

Американската актриса Бевърли Д'Анджело беше омъжена за италианския аристократ Дон Лоренцо Салвиати, след това излизаше с актьора Нийл Патрик Джордан, а в началото на 2000-те имаше романтична връзка с Ал Пачино. По това време Д'Анджело беше на 49 години, гаджето й беше на 60, но двойката не се смути от възрастта и през 2001 г. решиха да прибегнат до процедурата за IVF, а на 25 януари същата година актрисата роди близнаци - син Антъни  Джеймс и дъщеря Оливия Роуз.

Бременността на актрисата е изключително тежка - почти през цялото време животът на майката е в опасност, тя приема непрекъснато хормонални лекарства, но според Бевърли Д'Анджело всичко си е струвало. 

Джанет Джаксън, първескиня на 50

Американската певица и по-малка сестра на Майкъл Джексън за първи път стана майка през 2017 г., когато е на 50 години. Поп певицата е омъжена цели три пъти, но ражда първото си дете, сина си Иса, едва от третия си съпруг, катарският бизнесмен Уисам ал-Ман, с когото обаче отношенията приключват още по време на бременността на Джексън.

Според звездата, майчинството не е лесна работа,  но не съжалява за решението си да стане майка в зряла възраст. „Трудно е да се съчетаят отглеждането на дете и натоварения график, но съм щастлива - нямам бавачка, опитвам се да правя всичко сама“, признава певицата.

Кристин Дейвис, първо дете на 53

Американската актриса Кристин Дейвис, най-известна с ролята си на Шарлот Йорк в телевизионния сериал "Сексът и градът", никога не е била омъжена, за разлика от героинята си, но актрисата все пак има прилики с Шарлот от сагата. Днес Дейвис е майка на две деца - през 2011 г. актрисата осинови момиченце Джема Роуз Дейвис, а седем години по-късно - и момче, което нарече Уилсън.

Актрисата признава, че „отдавна е мечтала за деца“, но дори не е могла да си представи какво щастие е това. 

More from View Sofia

Хейли Болдуин и моментът, в който бракът й с Джъстин Бийбър беше на път да се разпадне

Celebrities преди 2 години

„Обадих се на майка ми и плачейки й казах: „Не мога повече““, споделя моделът за този тежък период. Но решава да не се предава: „Казах си: „Знам със сигурност, че обичам от дълго време този човек и сега не е моментът да се отказвам от него. Никога не бих му причинила такова нещо"".

Beauty Starter: Виктория Бекъм, 48, и 10-те й изпитани начина да изглежда така

Celebrities преди 1 година

Надникваме в рутината на мисис Бекъм, защото тя, няма две мнения по въпроса, се справя с годините перфектно. Никой не обича да пораства в смисъла на остаряването, но процесът е лесно овладяем, стига да усвоим някой малки тайни. Ето кои са те в случая с Виктория. 

More Love