Следва

DOs & DON'Ts в грима и прическата, примери от Римския филмов фестивал

Еднодневна течна диета alla italiana, препоръчана от Федерика Пелегрини и любимия

Наричат ​​я "течен вторник“ (може и сряда) и се спазва от много известни италианци, наприер Федерика Пелегрини и нейният съпруг Матео Джунта

Food преди 1 година

Един течен диетичен ден... би било страхотно начало на приказка, чийто щастлив край е една добре оформена фигура. Принцесата и принцът в случая са Федерика Пелегрини, първият супер олимпийски шампион по плуване, и съпругът й Матео Джунта, нейният треньор. Двамата се ожениха миналото лято в Isola delle Rose във Венеция, посрещайки своите 160 гости в курорт, заобиколен от маслинови дървета.


Федерика Пелегрини и Матео Джунта

Винаги много активни в Instagram, където споделят моменти от ежедневието си, Федерика и Матео споделиха с феновете си и диетата за отслабване, която спазват само един ден в седмицата и която прекрасно поддържа спортните им по прицип тела. Въпреки че е закон диетите да започват в понеделник, денят, който дуото избира, е вторият ден от седмицата, вероятно най-лесният да се лишим от храна - не е твърде близо до уикенда и не добавя допълнителна трудност в началото на седмицата.

Става въпрос за прием само на течности през целия ден. Очевидно само здравословни течности, от които - както уточняват - са изключени алкохолът и газираните напитки. Течната диета не само помага да отслабнем, но носи ползи за цялото тяло, по-специално позволява на черния дроб и бъбреците "да си починат", директно обяснява Матео.

Какво "ядем" в течния ден

Двамата започват течната диета със закуска от само кафе и мляко (вижте още: "Не, за съжаление, водата с лимон не ускорява метаболизма"). След това за обяд и вечеря зеленчукова супа. А през деня едно кисело мляко. И така до сряда сутринта, когато се веъщаме към редовния начин на хранене. Разбира се, тонизираното и мускулесто тяло на Федерика Пелегрини със сигурност не произтича от еднодневни диети, а от години на здравословно хранене и постоянни тренировки, които тя наскоро започна да прави отново за удоволствието да поддържа форма, ходейки на басейн и фитнес.


ГРАХОВА супа нечовек


Вредна ли е с нещо течната диета?

Нека започнем с едно предположение: социалните мрежи не са лекарски кабинет и Федерика Пелегрини не е лекар, специализиран в храненето. Оттук е естествено да разберем, че нейната воля е просто да разкаже момент от ежедневието и диетата си. В никакъв случай не трябва да следваме диети, основани на предложения на приятели и хора в социалните мрежи, а по-скоро разчитайки само на специалисти.

Всъщност течната диета може да има някои противопоказания: тя предлага под средната дневна нужда на калории, лишена е от някои от основните хранителни вещества за здравословна диета, включително въглехидрати, които винаги трябва да присъстват. В допълнение, прекомерният прием на растителни фибри причинява подуване на корема и чревни проблеми. Диетата не е лесна за поддържане и рискът от преяждане на следващия ден е много висок, така че в никакъв случай не трябва да се прави за продължителен период от време. Но защо не за ден...

More Food