Следва

Устни ала Кайли Дженър - откъде идва манията и как да ги постигнем

Manicure Trend Reprt: млечнобелите нокти вече са мания, мания

Обожавам ноктите ти! Такъв комплимент бихме направили на Мелания Тръмп, но чиито ръце за пръв път забелязахме тренда (вижте още: "Млечен" маникюр - семплото съвършенство на есента и веруюто на Мелания Тръмп)

Nails преди 1 година

Усещате ли наоколо целокупния стремеж към изчистената и минималистична естетика? Ние да, включително и когато се касае за маникюра. Обичайните силни и традиционни цветове като алено червено и бордо; наситените, ярки неонови нюанси и дори класическите nude лакове отстъпват позиции в тенденции в маникюра през 2023 г. На сцената се качва млечнобялото, което, гарантираме, ще остане под прожекторите дълго. Защото е деликатен нюанс с елегантен и вечен чар. Микро тенденциите в света на ноктите връщат този цвят отново в играта. Ако досега белият лак за нокти се смяташе малко или повече подходящ за база или лек финиш, който да се нанесе заедно с другите цветоте, вече не е така. Сега неутралният, много нежен нюанс подарява щипка шик всеки ден и всяка вечер. Резултатът обикновено е универсален и ненатрапчив, но в никакъв случай банален. Млечният маникюр подхожда на всяка форма на нокътя, независимо дали е квадратна, бадемова или овална (още: Rich Girl маникюр - "скъпи" нокти за минималисти).

Популярността му всъщност тръгна от Меган Маркъл, която показва изящния си маникюр по време на платинения юбилей на кралица Елизабет през лятото на 2022 г.: естествено, той много скоро стана един от примерите за подражание по целия свят (вижте още: Double Trouble: Меган VS Кейт на църковна служба за юбилея на Кралицата). 

Ако трябва да сме честни, цветът не се различава изключително много от нашумелия тренд glazed donut, който тръгна пък от Хейли Бийбър. Млечният вид на ноктите стои някъде между непрозрачния и прозрачния бели нюанси и идва с кремообразно, полупрозрачно покритие. Този лак е перфектният неутрален цвят, не толкова ярък, колкото латексово бялото, и умее да придаде онзи естествено шикозен вид, към който всимки се стремим. На нещо много подобно заложи и Джей Ло в деня на сватбата си (вижте още: Точният лак за нокти, в който се омъжи Джей Ло, и откъде го купуваме). 

Откакто е вайръл, млечнобелият тренд се адаптира по най-различни начини за всеки ден и повод. 

А ето и малко конкретика: 

Напълно семпъл

Семпло като свежо мляко - най-спретнатият и елегантен лак, който може да си представите. Къси нокти, забележим цвят - перфектен маникюр за добре поддържаната ръка.

С малко дизайн

Можем да украсим млечнобелите си нокти, стига да го направим с мяра. По-дребни детайли - да, едри китки, геометрични фигури и букви - не. 

По-дълги? Определено!

Ноктите, "потопени" в мляко, са ултра бляскаво решение, особено ако лакът се нанесе върху дълъг маникюр. Тази идея е подходяща за всички, които искат да акцентират деликатно върху цвета, но и да му придадат супер glam.

Мъничко млечничко с мъничко златничко

Много елегантно и изискано ни изглежда този маникюр: златният акцент тук е перфектен за алко по-спец случаи. Този конкретен тип nail art с хром детайли има безброй версии: върху млечнобяла основа се нанася хроматичен златист лак, като го правим или като класически френски маникюр или чрез абстрактни детайли. 

More Nails