Следва

Синя Суперлуна днес обещава големи промени

"Никой не можеше да ми помогне": Принц Хари за психологическите си травми и родителството

Хари с още пикантни подробности за личния си живот в документалния филм Heart of Invictus ("Сърцето на непобедимите”) 

Celebrities преди 7 месеца

Heart of Invictus ("Сърцето на непобедимите") е кратка документална поредица, която проследява група състезатели, подготвящи се за участието си в Invictus Games през 2022 г. – глобално спортно събитие, организирано от принц Хари за ветерани с увреждания.

Поредицата започва с интервю на Хари, в което той се представя "баща на две малки деца и собственик на две кучета". В разговора с журналиста той разказва как отглежда сина си Арчи: "Разговарям с него за това какъв иска да бъде, когато порасне. Понякога иска да е астронавт, друг път пилот. Но му напомням, че няма значение какъв искаш да станеш, когато пораснеш, важен е характерът ти. И нищо не би накарало майка му и мен да се гордеем повече от това да видим, че той има такъв характер, какъвто имат и хората, които виждаме пред себе си днес."

Представителят на кралското семейство споделя, че се гордее с това, че е успял да промени фокуса върху психичното здраве във въоръжените сили, защото когато той самият е постъпил на служба, изразът “психично здраве” е бил ругатня. Заедно със съоснователя на игрите Invictus, Дейвид Уайзман, са накарали много хора във въоръжените сили да признаят, че проблемите с психичното здраве не са синоним на болест: "Ако има такава стигма в армията, ще я има и в обществото.” (вижте още: Повдигаме завесата: детайлите около предстоящия филм на принц Хари и Меган Маркъл).

Хари допълва, че е осъзнал всичко това от личен опит по време на службата си в Афганистан през 2012 г., макар че проблемите са започнали много по-рано: "Въпреки че "спусъкът" за тези преживявания беше завръщането от Афганистан, всичко дойде от събитията през 1997 г., когато бях на 12 години. Загубата на майка ми на тази възраст беше травма, която така и не осъзнах. Въпреки че това беше много обсъждано, аз никога не съм говорил за това, потискайки го в себе си, както биха направили повечето други млади хора, казва той. - Най-големият проблем за мен беше, че никой около мен не можеше да ми помогне, нямах подкрепа. За съжаление, повечето от нас се сещат за терапията за първи път, когато лежат на пода в ембрионална позиция. Искам да променя това."

Принц Хари е говорил за психичните си проблеми в предишни интервюта, както и в скандалния си мемоар, озаглавен "Резервният". Съпругата му, Меган Маркъл, също говори по темата за психичното здраве в подкаста си "Архетипи", където обсъжда феминизма и стереотипите в обществото спрямо жените. Припомняме обаче, че подкастът беше спрян след първия си сезон, а Spotify прекрати договора си с двойката. Хари и Меган смятат, че за неуспеха им е виновно стечението на обстоятелствата, включително смъртта на кралица Елизабет II.

More from View Sofia

Кейт в очакване или защо, на 41 от днес, принцесата на Уелс обещава да е една велика кралица

Celebrities преди 1 година

Елегантност. Уравновесеност. Топлина. Принцесата на Уелс въплъщава толкова много качества, че определено я виждаме като една великолепна бъдеща кралица. Днес, по повод 41-ия рожден ден на красивата Катрин, View Sofia прави равносметка на една наистина забележителна година от живота на винаги елегантната кралска особа

24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)

All About Life преди 1 година

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от днес, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 1! 

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.