Следва

Синя Суперлуна днес обещава големи промени

"Никой не можеше да ми помогне": Принц Хари за психологическите си травми и родителството

Хари с още пикантни подробности за личния си живот в документалния филм Heart of Invictus ("Сърцето на непобедимите”) 

Celebrities преди 9 месеца

Heart of Invictus ("Сърцето на непобедимите") е кратка документална поредица, която проследява група състезатели, подготвящи се за участието си в Invictus Games през 2022 г. – глобално спортно събитие, организирано от принц Хари за ветерани с увреждания.

Поредицата започва с интервю на Хари, в което той се представя "баща на две малки деца и собственик на две кучета". В разговора с журналиста той разказва как отглежда сина си Арчи: "Разговарям с него за това какъв иска да бъде, когато порасне. Понякога иска да е астронавт, друг път пилот. Но му напомням, че няма значение какъв искаш да станеш, когато пораснеш, важен е характерът ти. И нищо не би накарало майка му и мен да се гордеем повече от това да видим, че той има такъв характер, какъвто имат и хората, които виждаме пред себе си днес."

Представителят на кралското семейство споделя, че се гордее с това, че е успял да промени фокуса върху психичното здраве във въоръжените сили, защото когато той самият е постъпил на служба, изразът “психично здраве” е бил ругатня. Заедно със съоснователя на игрите Invictus, Дейвид Уайзман, са накарали много хора във въоръжените сили да признаят, че проблемите с психичното здраве не са синоним на болест: "Ако има такава стигма в армията, ще я има и в обществото.” (вижте още: Повдигаме завесата: детайлите около предстоящия филм на принц Хари и Меган Маркъл).

Хари допълва, че е осъзнал всичко това от личен опит по време на службата си в Афганистан през 2012 г., макар че проблемите са започнали много по-рано: "Въпреки че "спусъкът" за тези преживявания беше завръщането от Афганистан, всичко дойде от събитията през 1997 г., когато бях на 12 години. Загубата на майка ми на тази възраст беше травма, която така и не осъзнах. Въпреки че това беше много обсъждано, аз никога не съм говорил за това, потискайки го в себе си, както биха направили повечето други млади хора, казва той. - Най-големият проблем за мен беше, че никой около мен не можеше да ми помогне, нямах подкрепа. За съжаление, повечето от нас се сещат за терапията за първи път, когато лежат на пода в ембрионална позиция. Искам да променя това."

Принц Хари е говорил за психичните си проблеми в предишни интервюта, както и в скандалния си мемоар, озаглавен "Резервният". Съпругата му, Меган Маркъл, също говори по темата за психичното здраве в подкаста си "Архетипи", където обсъжда феминизма и стереотипите в обществото спрямо жените. Припомняме обаче, че подкастът беше спрян след първия си сезон, а Spotify прекрати договора си с двойката. Хари и Меган смятат, че за неуспеха им е виновно стечението на обстоятелствата, включително смъртта на кралица Елизабет II.

More Celebrities

"Карма за Бритни": големите скандали в живота на Джъстин Тимбърлейк

Celebrities преди 1 ден

„Това е карма“ - с тази констатация реагират масово на ареста на Джъстин Тимбърлейк за шофиране в нетрезво състояние. Когато стана известно за проблемите му с алкохола, всички си спомниха как певецът даваше съвети по този въпрос на бившата си приятелка Бритни Спиърс и като цяло всичките му неприлични действия. 

Сълзи в очите на I am: Celine Dion

Celebrities преди 3 дни

Селин Дион направи рядка, но значима публична изява. 56-годишната певица, която се оттегли от сцената, след като беше диагностицирана с неизлечим рядък синдром, сега отново е в светлината на прожекторите, за да популяризира документалния си филм I Am: Celine Dion.