Еволюция на вечността: мъжките маникюри

Еволюция на вечността: мъжките маникюри

Who puts the MAN in MANICURE?

Модата изпитва (разбирайте стопява) границата между разнополовото облекло повече и повече с всеки изминал ден - вземете последното ревю Maison Margiela например, или пък мъжкото Gucci. Да се разграничи мъжката от дамската мода в днешно време е меко казано трудно, а и да не беше - не би било политически коректно, нали? Дори и да не сте забелязали, същото се случва и с тенденциите в бюти сектора. От абсолютния хамелеон Хари Стайлс през Bad Bunny, когото дори и да не познавате поименно, със сигурност слушате - момчетата не се страхуват от заигравки с маникюра си, но е погрешно явлението да се третира като новаторско.

Рокзвезди от ранга на Мик Джагър и Дейвид Боуи са сред първите, които проправят път на мъжкия маникюр в поп културата, но в действителност произходът на тренда датира от 3200 пр.н.е. Навремето лакът за нокти бил символ на определен статут във вавилонската, египетската и китайската култура - или с цвета на лака, обозначаващ социалния статус, или просто със самия жест, маникюрът, независимо от пола, се смятал за белег на по висшата класа. По-подробни данни за еволюцията му липсват, а най-категоричният исторически момент в развитието му бележи началото на ХХ век, когато козметичните компании започват да маркират и адресират продуктите за нокти единствено и само към женската си аудитория.

Век по-късно, половоразделените възгледи на nail-art индустрията губят силата си, като биват "подбивани" от звезди, представители на най-младата генерация - Bad Bunny, синът на Уил Смит - Джейдън, A$AP Rocky, Томи Дорфман, Хари Стайлс. Да не пропускаме и Лудото Ленче Марк Джейкъбс - той не принадлежи към никое поколение, просто е вечен!


Bad Bunny


Джейдън Смит


A$AP Rocky

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.