Следва

ЧРД, 42, Летисия Каста, с 10 звездни момента, които помним

Флиртът на принцеса Маргарет и Ричард Бъртън изкарал Лиз Тейлър извън кожата й

"Елизабет се ядосваше все повече и повече с напредването на вечерта", разказва приятел на Ричард Бъртън

Love преди 3 години


Принцеса Маргарет с Елтън Джон

Принцеса Маргарет, по-малката сестра на Кралица Елизабет II, е известна с обичта си към разточителните партита и звездното си обкръжение. Назад в годините принцесата често е домакиня на светски събития от най-висок ранг, в гестлиста на които регулярно присъстват кралски особи и същинските royal-тита на шоубизнеса. Една от тези вечери, в които "двата свята" се срещат за пореден път, Маргарет за малко не попада в любовен триъгълник с Елизабет Тейлър и съпругът й, навремето, Ричард Бъртън, разказват от списание People.


Големите любовни истории: Елизабет Тейлър и всички нейни мъже


Преди 51 години, когато Тейлър и голяма й любов са в Лондон, за да честват премиерата на Staircase, малката дъщеря на Джодж VI и Елизабет, се присъединява към двойката и отбран кръг от приятели за вечеря в хотел Дорчестър.

"Елизабет се ядосваше все повече и повече с напредването на вечерта, защото принцеса Маргарет флиртуваше - и то доста очевидно - с Ричард", разказва близкият приятел на Бъртън, адвокат Брайън Ийгълс, 83, пред The Times. "Той отвръщаше на закачките й, а това тревожеше Елизабет ужасно."

Ийгълс и Бъртън имат дългогодишно приятелство, което го сближава и с темпераментната двойка; в годините актрисата дори му поверява някои от най-ценните си диаманти, споделя още най-възрастният практикуващ адвокат в Обединеното кралство.

"В продължение на много години бях единственият човек в света, който имаше достъп до притежанията на Елизабет - пазеше ги в един волт в Англия."

А когато Тейлър не успява да реши кое скъпоценно бижу да сложи за 40-тия рожден ден на Грейс Кели, се налага Ийгълс да пренесе цяла част от колекцията й през няколко граници, за да удовлетвори капризите на съпругата на най-добрия си приятел.

Ричард е една от големите любови на Елизабет Тейлър - женят се два пъти, припомняме ТУК. Двамата се запознават на снимките на "Клеопатра" през 1962 г.: "Когато го видях на снимачната площадка, се влюбих веднага и оттогава не съм спирала да го обичам, практически през целия си съзнателен живот", казва актрисата пред People.

More Love