Следва

LA BIOSTHETIQUE Paris: колекция есен/зима 2020-2021 и как подбираме грим визиите

Многото нови приложения на чудодейния токсин БОТОКС

Със сигурност ботоксът, или ботулиновият токсин, не се използва само в естетичната медицина

Face преди 3 години

Той продължава да бъде кралят на консултациите и нехирургичните интервенции. Различни клиники по света, а и не само, твърдят, че ботоксът е най-доброто средство за изглаждане на челото и бръчките около очите и да се постигне едно отпочинало и подмладено лице.
Международното дружество по пластична хирургия изчислява, че през 2019 г. 48% от нехирургичните естетични процедури всъщност са били поставяне на ботокс. Почти 6 милиона от интервенциите по целия свят. Но ботулиновият токсин започва да се използва още през 70-те години на миналия век, за да се лекуват случаи на кривогледство, мускулни спазми, мигрена. А през 1987 г. на един очен преглед се установява и неговия потенциал в естетичната медицина.

Заличителят на бръчки

За никого не е тайна, че ботоксът е най-добрият в заличаването на бръчки. А в зоната около очите работи безотказно. Как работи? Отпуска мускулите и успява да премахне бръчките на челото, между веждите и около очите, а резултатите траят в порядъка от пет до шест месеца.
Отскоро токсинът започна да се използва и в зоната около устните, носа и врата, но там резултатите не са толкова видими и ефективни. Важна подробност е, че ботоксът не се използва за уголемяване на устните, въпреки разпространените вярвания.


Петте най-големи отживелици в пластичната хирургия


През последната година възможностите и кръгозора на ботокса доста се увеличиха. В дерматологията вече не се използва само, за да заличава бръчки, а за още няколко дразнителя. Временната химична реакция, която образува токсинът заедно с мускулите и нервите се оказва доста ефективна при борба с акне, белези и червени петна и още. Разказваме!

Ботоксът срещу акнето

Активната съставка действа върху ацетилхолиновата система, която е невротрансмитерът, участващ в производството на себум, като намалява нейната активност. Това води до предотвратяването на акнето и производство на колаген и еластин, които предпазват от появата на следи и белези.

В тези случаи ботоксът се инжектира в по-разреден вариант от обичайното в засегнатата зона (с леко или умерено акне), с техниката мезотерапия (микроинжекции), защото така може да се регулира мастната секреция. Резултатите са видими още през първите 48 часа и се препоръчва да се прави такава терапия на всеки три месеца.


Да "направим" брадичката - опреативни, инжекционни и домашни методи


Магичен против изпотяване (Хиперхидроза)

Хиперхидрозата, клиничният термин за прекомерно изпотяване, причинява неудобства и стрес и какво може да помогне? Ботоксът! Ако предходните лечения, включително локални антиперспиранти и перорални лекарства, не помагат, правим процедура с ботулинов токсин.

Допустимо е автоматично да помислим, че инжекциите се поставят само в под мишниците, но истината е други области също могат да бъдат третирани. Длани, стъпала, скалп, а от скоро скротум (да, правилно прочетохте).

За по-малко от три минути инжектираните зони стават почти изцяло сухи, а резутатът се запазва от четири до шест месеца. Дозата ботокс се съобразята със степента на сухота, която искаме, дрехите не са толкова податливи на петна от пот, сметките за химическо намаляват.


10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним


Ефикасна работа относно белезите

Когато след някаква хирургична намеса, белезите започват да се разрастват, ги наричаме келоиди - деформирани и увеличени белези, които са много трудни за премахване.
Едно от приложенията на ботокса в борбата срещу келоидите е инфилтрирането му накрая на хирургическата интервенция, като така се намалява напрежението в среза, което обикновено увеличава възможността да се направи хипертрофичен или келоиден белег.

Има и други методи, които могат да се използват в съчетание с ботокса, а именно неаблативен фракционен инфрачервен лазер, сканиращ СО2 лазер, кортикостероидни инжекции и поставяне на специфични редуциращи пластири.

При увреждане на темпорамандибуларните стави

Магическият токсин има приложение и при лечението на разместена темпоромандибуларната става. Поставя се локално на челюстта и лицевите мускули, които я контролират и има премахва болката при дъвчене и свиване.

Токсинът и червените петна

Противовъзпалителният ефект, който има ботоксът работи чудесно в борбата с червените петна и зачервяванията. Токсинът модулира промяната на пилозните единици и кръвоносните съдове, отговорни за разширяването на капиляри, гнойни пъпки и розацея.

В тези случаи ботулиновият токсин се инфилтрира в много разредена форма, за да действа върху клетките, наречени мастоцити, като по този начин им пречи да отделят противовъзпалителни агенти. С това се намаляват отока, еритема и зачервяването. Резултатите траят от три до четири месеца и след това се прави нова терапия. 

Против мигрена

 Мигрената е повече от неприятно преживяване, и който се е сблъсквал с нея, знае колко отчаяно и необходимо е облекчаването на главоболията. Благодарение на своите динамични свойства ботоксът е в състояние да осигури това. Той прави чудеса и е особено обичан от страдащите от мигрена между 40 и 50 години (точно и когато го искаме заради antiaging свойствата му). По-малко бръчки, по-малко главоболия – чудно!

За по-slim изглед на лицето

Използването на ботокс става все по-популярно като слиминг процедура. На тези от нас, които желаем по-слаб и фин профил, се инжектират между 15 и 30 единици в долните бузи на всяка страна на лицето и резултатът е приказка! Така ботоксът става по-малко инвазивна и по-евтина алтернатива на лифтинга.


Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия


 

More Face