Следва

Love to Quote: Саманта Джоунс, нежният терминатор от "Сексът и Градът"

Ретрограден Меркурий СКОРО: Транзитът по знаци

Само на Раците и Скорпионите ще им е добре

Astro преди 3 години

2021-ва започна ударно откъм астрологични събития (описани ТУК), но за да сме съвсем честни със себе си, трябва да си признаем, че първият ретрограден Меркурий за годината е ей сега, на 30-ти януари. Съвсем нелюбимият аспект ще продължи до 20-и февруари, бидейки на нашите "услуги" три дълги седмици - объркващ, що се отнася до комуникацията, технологиите, пътуванията, планирането и други логистични дейности. Колкото и традиционно да предизвиква безпокойство, този път положението няма да е тотално катастрофално - особено ако предварително сме наясно как ретроградният Меркурий ще повлияе конкретно на нашия зодиакален знак.

via GIPHY

Ретроградните периоди в астрологията са редовна част от цикъла на всяка планета, по време на който планетата изглежда се движи назад и ни дава шанс да забавим и да отразим енергията, която тя олицетворява. Меркурий ретроградира около три пъти в годината. Първо в прогресивния фиксиран въздушен знак Водолей, който управлява сфери като приятелство, сътрудничество и футуристични технологии. Това означава, че вероятно ще усетим типичните ретроградни ефекти на Меркурий още по-силно в тези управлявани от Водолея аспекти.

Тази ретроградност е част от големия стелиум на Водолея през 2021-ва, по време на който шест планети ще бъдат групирани заедно в този знак (Слънце, Меркурий, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун), което означава, че нестабилната ретроградна енергия на Меркурий ще бъде засилена и от куп други планети. С толкова космическо насищане в царството на Водолея, ще е трудно за повечето от нас да устоим на ретроградната буря. Всеки ще изживее първата голяма ретроградна фаза за годината по различен начин, така че четем надолу какво ни очаква, знак по знак.  

via GIPHY

Овен

Търпението не е от силните ви страни, но ще трябва да призовете и малкото, което имате в себе си, по време на предстоящия ретограден период на Меркурий - особено стане ли въпрос за работа в екип. Неимоверното желание да споделите мислите и идеите си в рамките на съвместна обстановка може лесно да стане грозно и неуважително към другите, ако не сте внимателни. Сега хората са по-склонни да тълкуват погрешно нещата, които казвате, и да се обиждат. Бъдете извънредно внимателни за начина, по който изразявате себе си, защото шансът за конфликти е голям. 


Годишен ХОРОСКОП 2021: Овен


Телец

Ретроградният Меркурий този месец ще има особено силно влияние върху вашия работен живот, Телци, така че не се изненадвайте, ако срещнете известно забавяне на проекти или имате проблеми с професионалното си изразяване. Вместо да се стремите постоянно напред към нови кариерни начинания, използвайте времето до 20-ти феврурари, за да преразгледате минали идеи или да усъвършенствате плана си за растеж в рамките на текущото положение. След като този период приключи, ще бъдете освежени и готови да се върнете към професионалния си живот с повече яснота и увереност.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Телец


Близнаци

Опитайте се да не правите твърде много предположения и планове по време на предстоящата фаза на Меркурий, тъй като объркванията и смесените сигнали, които носи управляващата ви планета, ще пречат да виждате ясно голямата картина. Меркурий е най-важната планета за вас и движението назад може да ви затвори и възпрепятства, превръщайки личните ви убеждения в твърди и строги норми. Поддържайте ума си отворен, докато прекосявате морето от потенциални грешки и бъдете готови да разширите кръгозора си и да приемете множество гледни точки - това би ви спасило от потъване.

via GIPHY


Годишен ХОРОСКОП 2021: Близнаци


Рак

Добре е, че сте дълбоко душевен и интуитивен знак, защото този ретрограден Меркурий изисква от вас да направите много. Вместо да се бъркате в емоционалните проблеми на другите хора, използвайте времето за дълбоко вглеждане в себе си и освобождаване от емоционалния багаж. Ако сте готови да мислите нестандартно и да се доверите на себе си, ще успеете да преодолеете миналите наранявания, които ви тежат. Вие сте един от малкото знаци, за които идният период всъщност ще е ползотворен. 


Годишен ХОРОСКОП 2021: Рак


Лъв

Ретроградният Меркурий удря силно любовния ви живот, Лъвове, така че може да почувствате известно напрежение, най-меко казано. Минали разногласия биха могли да изплуват сега, а може и да се появят и нови, ако не сте внимателни с думите и не вкарате в действие добрите си слушателски умения. Използвайте това като възможност да сте обективни по въпросите, засягащи връзките ви, и да се опитате да обърнете внимание на горещите точки, вместо да ги изтласкате настрана.

via GIPHY


Годишен ХОРОСКОП 2021: Лъв


Дева

Като един от най-естествено организираните знаци на зодиака, неуспехите в планирането, които Меркурий носи, ще бъдат най-разочароващата част от аспекта. Дори най-силните ви усилия за планиране на бъдещето вероятно ще бъдат посрещнати с препятствия и объркване, така че е най-добре да бъдете гъвкави по отношение на тайминга - тоест мирно да изчакате всичко да премине. Хората сега са по-склонни да закъсняват или да отменят планове - включително и вие - но това все пак ще ви изкарва извън релси. Давайте повече време на себе си и на другите, ако ли не - ще се чувствате постоянно гневни и изтощени.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Дева


Везни

По време на тази ретроградна фаза ще ви е трудно да генерирате нови творчески идеи, което е съвсем необичайно и което може да бъде доста разочароващо. Но ако се вгледате в миналото си за вдъхновение, там ще откриете, че има някои стари, почти забравени идеи, които бихте могли да актуализирате и осъществите. Това, че не пускате миналото, в случая е от ползва. Същото би могло да се каже и за запознанствата и новите хора в живота ви. Докато опитите да излизате с нови хора няма да са успешни, шансът някой от миналото (може би бивш) да се впусне отново в живота ви и да предложи идеалното разсейване от кофти разположението на Меркурий, е сериозен. 

via GIPHY


Годишен ХОРОСКОП 2021: Везни


Скорпион

Ретроградният Меркурий сега може да ви върне към миналоипроблеми, свързани дори с детството или тийнейджърството ви. Вместо да се потапяте в спомени или да се опитвате да ги потискате, опитайте в най-трудните моменти да сте отворени за разговори с хората, на които имате доверие. Този период предлага чудесна възможност за отстраняване на разногласия с членове на семейството или дългогодишни приятели, така че, възползвайте се. 

via GIPHY


Годишен ХОРОСКОП 2021: Скорпион


Стрелец

Ще се чувствате изгубени от думите и идеите си, Стрелци, а това е необичайно за вас! Ако не сте внимателни, социалният ви живот може да се превърне в бъркотия от правописни грешки, сбъркани имейли и пропуснати обаждания през следващите няколко седмици - но можете да избегнете това, ако сте отворени към другите, слушате повече и не пропускате никакви малки подробности. Докато енергията на вашия огнен знак ви кара да давате, давате и давате, ретроградните моменти изискват забавяне, така че помислете, преди да натиснете "изпращане“ при каквато и да е форма на цифрова комуникация.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Стрелец


Козирог

Съзнанието ви ще е насочено към парите по време на този ретрограден Меркурий, Козирози, но това не означава, че времето е подходящо да ги похарчите. Избягвайте да правите големи покупки, ако е възможно (особено на технологии, джаджи и уреди), тъй като по-късно бихте могли да съжалявате или да установите, че не сте получили очакваното. Финансите лесно се объркват при този транзит, така че бъдете изключително усърдни при проверката на банковите си извлечения, плащането на сметките навреме и спазването на бюджета.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Козирог


Водолей

Вие ще почувствате ретроградното случване по супер личен начин, заради факта, че планетата на комуникацията е във вашия знак. Обикновено имате силни мнения и постоянно нови идеи, но сега може да останете с усещането, че сте в триседмична съзнателна и подсъзнателна мъгла - неспособни да формирате и подреждате мислите си. Вместо да се опитвате да излезете от неясното, дайте почивка на ума, като забавите темпото и си позволите малко време да размислите - най-общо казано - къде се намирате. Освободете се от предварително замислените представи за това кои сте и започнете отначало с преоценка на себе си.

via GIPHY


Годишен ХОРОСКОП 2021: Водолей


Риби

Първата ретрограднa фаза на Меркурий тази година ще ви удари по по-духовен начин, Риби. Ще се опитвате да прецените как личните ви стремежи към просветление се привеждат в съответствие с целите на колектива. Вместо да се изтощавате с разсейване и да задържате дискомфорта, позволете си да се реете в мислите си и да проучите начините, по които можете да приведете моралните си убеждения в съответствие с ежедневните действия. След като Меркурий стане отново директен, ще имате по-добра представа за това как искате да продължите.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Риби


 

More Astro