Следва

Кампанията „Брошка с кауза“ и красотата да подкрепяш

Силата на баланса: 12 страхотни жени от зодия Везни, знакът на Венера

Не че Слави Трифонов е Везни, но този знак като цяло обещава баланс, здравомислие, естетика и действие, доказателствата следват

Celebrities преди 3 години

Ако чувствате, че животът е изключително стресиращ и пълен с конфликти на всяка крачка, далеч не сте сами. Изминалата година ни подтикна да се борим за това, в което вярваме, и да отстояваме справедливостта, да ценим малките удоволствия, ежедневната красота и отношенията си по съвсем различен начин. Това са уроците, които Везните в живота ви вече знаят перфектно. 


Въздушните знаци EXPLAINED: Близнаци, Везни, Водолей



Снимка: InStyle

Везните, седмият знак на зодиака, се управляват от Венера, планетата на любовта, красотата и парите. Тъй като Венера се асоциира със социализирането и удоволствието, управляваните от тази планета хора ценят високо връзките, изкуството и всички неща в живота, които ни карат да се чувстваме, сякаш светим отвътре навън, включително сърдечното отдаване, правенето на любов, страстта по изкуството. Те са най-големите фенове на романтиката от старата школа (тук включваме подаряването или получаването на рози и всевъзможни други подаръци до планиране на пищна интимна вечер, достойна за Инстаграм). Кардиналният знак Везни царува от 23 септември до 22 октомври. Въздушният знак, символизиран от Везните, е владетел на Седмия дом, дома на партньорствата, така че за тях е важно да са двигател на отношенията, независимо дали става дума за романтично, платоническо или професионално партньорство.

Подобно на своите колеги от другите въздушни знаци - Водолей и Близнаци, тези търсещи справедливост, ориентирани към общността социални пеперуди са най-щастливи, когато имат график, пълен с пътувания, партита или планове с приятели, близки, колеги и клиенти. (Да, както можете да си представите, те са знаците, преживели най-трудно локдауна). Като кардинален знак, те в много случаи превъзхождат останалите, като инициират и планират. Не им е по сърце да се занимават с отегчителните части на даден проект.

Очевидно има много неща, които да научим от знака Везни, под който са родени различни любители на красотата, обсебени от справедливостта, социално осъзнати знаменитости и общественици. Вземете политическата суперзвезда, Везната Александрия Окасио-Кортес, известена още като AOК, политик и общественик, която безмилостно се придържа към програма, целяща да балансира властите в американското общество. Или Бри Ларсън, която не само играе женския супергерой в Капитан Марвел, но също така е сериозен активист за равенство между половете и защитник на преживелите сексуално насилие.

Тук ще похвалим някои от любимите Везни, които блестят най-силно, общувайки, и за които приоритети са спокойствието, добрия стил, романтиката, справедливостта и партньорството.

1. Александра Окасио-Кортес

Сърдечно наричана AOК, демократичният конгресмен от 14-ия окръг на Ню Йорк е родена на 13 октомври. Растейки, тя вижда нарастващото неравенство в доходите от първа ръка, и е вдъхновена да стане организатор и да работи в прогресивна платформа. Нейният фокус върху отстояването на нуждите на хората от работническата класа и застъпничеството за социална, расова, икономическа и екологична справедливост е в голяма степен в съответствие с нейната зодия. Освен това, управляващата планета Венера традиционно се свързва с женската енергия, така че не е изненада, че AOК бързо се превръща в модел за подражание на момичетата навсякъде по света, като става най-младата жена, служила някога в Конгреса. Тя е икона в социалите мрежи и дава съвети и трикове за красота - като подробности за червеното ѝ червило, например - в Инстаграм.

2. Серина Уилямс

Елитната спортистка, родена на 26 септември, изпълнява много цели в стил Везни като “style-conscious go-getter”. Освен че е богиня в тениса, Уилямс се фокусира върху инвестиции в компании, основани от жени и малцинства, а също така стартира и самофинансирана линия дрехи, ориентирани директно към потребителите - S by Serena (стартът бе през 2018). В истинската си форма на владетел на Седмия дом на партньорството, звездата и нейният съпруг - съоснователят на Reddit Алексис Оханян, стават силен предприемачески дует. Уилямс наскоро говори за това как тя и съпругът ѝ работят много над  отношенията си, което обикновено се случва естествено за търсещите мир Везни. Тенис звездата е страстен активист за справедливост и равенство - помним думите й на Уимбълдън през 2019 г., “Денят, в който спра да се боря за равенството на хората, които приличат на вас и мен, ще бъде денят, в който ще съм в гроба.” (Четете още: Серина Уилямс е корицата на British Vogue, body positivity issue).

3. Дакота Джонсън

Актрисата и модел, родена на 4 октомври, израства в Холивуд, което е логично, бидейки дъщеря на мегазвездите Дон Джонсън и Мелани Грифит. Не е чудно, че тя се интересува от моделство и актьорско майсторство от много малка. Джонсън снима в поредицата 50 Shades of Gray и в много други филми, притежава продуцентската компания TeaTime Pictures и дебютира като режисьор миналата година. Когато не е в центъра на вниманието (Четете още: It's OVER: Дакота и Крис се разделиха), тя печели отличия за доброто си чувство за стил и за активните си социални позиции. Джонсън  партнира с Global Citizen, за да насърчи жените да споделят своите истории за преживяването на сексуален тормоз, опасни методи за контрацепция и всякакъв вид неравенство.

4. Карди Би

Носителката на “Грами” авторка на песни и рапърка е родена на 11 октомври. Звезда и в хип-хоп индустрията, и в модата, откакто изпълни хита си Bodak Yellow, носейки ботуши с кристали на Saint Laurent за 10 000 долар в шоуто на MTV Video Music Awards през 2017 г, Карди Би има много силни позиции в музикалния бизнес, освен това е лице на Balenciaga, 28-годишната звезда все по-често говори по политически въпроси. В интервю с тогавашния кандидат Джо Байдън, Карди каза: “Искам чернокожите да спрат да бъдат убивани и да има справедливост за това.” (Четете още: Уличният стил на звездите: галактическата рокля на Cardi B).

5. Ким Кардашян

Риалити звездата, предприемач в сферата на красотата и модата, от онзи ден вече милиардер, е родена на 21 октомври и буквално излъчва вибрациите на зодия Везни. Тя е сила, която се разпознава като предприемач в полето на модата и красотата и не може да се отрече, че връзките - любовни, семейни и бизнес, на Ким Кардашян интригуват света повече от десетилетие. Доскоро тя беше половинката на въздушния Кание Уест (зодия Близнаци), роден на 8 юни, а преди това беше омъжена за друг от въздушните зодии - Водолеят Крис Хъмфрис, роден на 6 февруари. Но продаването на парфюми и скулптуриращо бельо не е всичко в професионалния план на жената с голяма сила, власт и енергия, Везната Ким. Тя също така се възползва от усета, много характерен за Везните, за това кое е правилно и кое не, за да се изкаже относно реформата в затворите и да стане това, което New York Times нарече “сила в наказателното правосъдие.” (Четете още: Вярно е, че седмата година е критична за брака, но тези двамата си отиваха - Ким и Кание в топ кадри).

6. Хилари Дъф

Родена на 28 септември, актриса, певица, композитор и бизнесдама, тя стартира своята многофункционална кариера още като дете с участието си в сериала на Дисни “Lizzie McGuire”. Продължава да се снима във филми, както мейнстрийм, така и инди, при това е изпълнителен продуцент на някои от проектите, в които участва, например “According to Greta” и “The Haunting of Sharon Tate”. От 2015-та участва в най-дълго излъчваната оригинална поредица на TV Land  - “Younger”. Любовният живот, сватбите и трите деца на Дъф (тя току-що роди момиченце) също са обект на голяма публичност. Актрисата бе омъжена за хокеиста Майк Комри от 2010 до 2016 г., а от 2019-та е съпруга на Матю Кома. През 2019 г. основава моден бизнес - директор е на марката Veeda, компания, която произвежда изцяло естествени продукти от памук за жени. (Четете още: Хилари Дъф се сгоди!)

7. Бела Хадид

Моделът, роден на 9 октомври, привлича цялото внимание на света, защото е топ-модна звезда, сестра на колежка - супермодела Джиджи Хадид, дъщеря на Йоланда Хадид от Real Housewifes и приятелка, или по-скоро бивша, на The Weeknd. 24-годишната дама попада в заглавията и заради своя активизъм, като протеста й например срещу забраната за имиграция на Доналд Тръмп през 2017 г., освен това често говори за расизма в модната индустрия. Миналата година каза пред ELLE като истински Везна: “Искам младите момичета и момчета да знаят, че е добре да използват гласа си и да изискват справедливост за това, което е важно за тях. Искам те да знаят, че е добре да бъдат съпричастни и нежни, но и да бъдат силни и в същото време да държат на своята истина.” (Четете още: Бела Хадид и Кендал Дженър се самостилизираха за новата кампания на Givenchy)

8. Гуинет Полтроу

Актрисата и предприемач, родена на 27 септември, винаги е успявала да предизвиква хорските езици с уникалния избар на бебешки имена, уелнес режими и дори край на връзки. Но дори хейтърите не могат да отрекат, че основоположникът на goop е иноватор в полето на красотата и начина на живот, говорейки против токсините от околната среда, терапията за двойки и „съзнателното разделяне“. Носителка на “Оскар” и “Златен глобус” (и двете за романтичния филм “Влюбеният Шекспир”) и две награди “Еми”, Полтроу е запалена по активизма, като работи с Фондацията за рака на устната кухина на Брус Палтроу, Фондация Робин Худ и Фондация Фредерик Констант.


20-те най-емблематични палта в историята на киното


9. Холзи

Авторката на песни, родена на 29 септември, Ашли Николет Франджипeйн, първоначално използва мощта на социалните мрежи, за да се изкачи до звездния статус. Привличайки внимание със собствената си музика в социалните медийни платформи, тя подписва договор с музикална компания през 2014 г. и издава първи сингъл по-късно същата година. Към днешна дата тя е спечелила четири награди Billboard Music Award, една American Music Award, една награда GLAAD Media Award, награда MTV Video Music Award и две номинации за награда Грами и е включена в годишния списък на списание Time за 100-те най-влиятелни хора в света през 2020 г. Поп звездата насочва силите си на Везна към осведомеността относно предотвратяване на самоубийства, застъпничество за жертвите на сексуално насилие и расовото правосъдие. Знае се, защото тя обича да го казва, че е горда, че е родена под въздушния знак, подкрепено с татуировка, нарисувана от Lil Wayne - Везни, заобиколени от думите „грехове“ и „прошка“. (Четете още: No time to not launch a beauty brand: и Холзи с личен бюти-бранд)

10. Бри Ларсън

Наградената с “Оскар”, “Златен глобус” и “Еми” звезда, участвала в “Captain Marvel” и “Room”, e родена на 1 октомври и е наричана “безсрамно сериозна” по повод социалната й ангажираност. Като борец за справедливост, управляван от Венера, Ларсън е замесена отрано в Time's Up, като защитава гласовете на оцелелите от сексуално насилие и говори за това как Холивуд изобразява грозно жените и куп други несправедливости в индустрията. Не е чудно, че колежката ѝ Теса Томпсън казва: “активизмът е продължение на това, което е самата тя”. Бри е известна и с това, че прави впечатление на червения килим като икона на красотата и стила, типично за зодия Везни, и е муза на японската компания за луксозна козметика Decorté.


От тийн звезда до Captain Marvel: Модно-физическата еволюция на Бри Ларсън


11. Наоми Уотс

Родената на 28 септември британска актриса и филмов продуцент се превръща в международна сензация, след като участва в психологическия трилър на Дейвид Линч Mulholland Drive през 2001 г. и след това в римейка на страшния филм The Ring през 2002 г. През последните няколко десетилетия участва в много качествени филми, като “21 Grams” , “The Impossible” и “St. Vincent”. 52-годишната филмова звезда е фен на семплата красота, обяснявайки пред InStyle: "Винаги съм харесвала идеята да използвам по-естествени продукти, но мисля, че сега е моментът, в който хората са далеч по-наясно какви са съставките на продуктите, които използват. Мисля, че на моята възраст човек иска да прави хубави неща за себе си. Не става въпрос само да се храни добре и да спортува, но и какво прилага върху кожата си, тъй като тя абсорбира.” Наоми е филантроп, посланик на UNAIDS, организацията на ООН за борба с разпространението на ХИВ и СПИН. (Четете още: We love: Наоми Уотс в съвършената рокля на Bambi Awards)

12. Гуен Стефани

Първоначално избухнала на сцената на алтернативната рок музика като фронтмен, съосновател, вокалист и автор на песните на No Doubt през 1995 г., Стефани, родена на 3 октомври, продължава да постига международен успех като соло музикант, моден дизайнер, който основава своята линия LAMB през 2003 г., и треньор в The Voice . Разбира се, връзките ѝ - първо брака с Гевин Росдейл от Буш и сега партньорството ѝ с кънтри звездата Блейк Шелтън, са в окото на общественото внимание. Известна със смелия си, но отличен стил, Стефани прави впечатление във всичкo - от пънк рок ботуши до вдъхновен от Harajuku външен вид и ретро холивудски дизайни. Стефани, която казва, че като Везни е “изцяло свързана с баланса”, получава аплодисменти за това, че използва популярността си за добри цели, изказвайки се срещу расизма и отстоявайки твърдението “любовта е любов”.

More Celebrities