Следва

Beauty Starter: Клара Лусиани, любимите бюти продукти на едно френско момиче

„Лице на богато момиче“: всичко за новата beauty тенденция и как да я приложим

Много популярна напоследък тенденция - лицето ни да внушава богатство и финансова обезпеченост, оттук и да получим статута на светска лъвица. Говорим за тренда и как се усвоява най-добре 

 

Face преди 2 години

Концепцията „лице на богато момиче“ се появява за пръв път през 2019 г. Неин автор е известният пластичен хирург от Великобритания - Дърк Кремeр. Клиентите започват да се обръщат към специалиста с желанието да подобрят външния си вид до референет идеал, така че в резултат лицето им да изглежда така, сякаш е ретуширано с помощта на филтрите в Instagram (четете още: И така си хубава: 3 типа външност, които нямат нужда от грим).

Тези стремежи бележат появата на нова тенденция в света на козметологията и пластичната хирургия. Момичетата вече нямат за цел да скрият наличието на евентуални намеси във външния си вид, а, с помощта на идеалните пропорции на лицето, открито да декларират добър финансов статут. И така, култът към естествеността се заменя с тенденцията на умишлена прекомерност. Кремер сравнява този феномен с феномена на чантата Louis Vuitton, която винаги се възприема като признак на лукс (четете още: Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел).

Разбира се, подобен ефект е трудно постижим с чисто ежедневни грижи. Освен овлажнители и тоници трябва да се използват и инвазивни процедури за красота. В резултат на това клиентът получава изразителни черти на лицето, които не се нуждаят от грим.

Трябва да се отбележи, че тази тенденция вече е особено популярна сред младите момичета на възраст 20-29 години. Любопитното е, че често и момичета в тийнейджърска възраст са сред желаещите да се подложат на набор от процедури за постигане на този ефект. В случая няма изненада - младите и много млади жени настойчиво искат да приличат на своите идоли, в графата на които с чиста съвест слагаме Кайли Дженър, Бела Хадид, Емили Ратайковски, Иванка Тръмп и много други.

Както подсказва името, да имаш "лице на богато момиче" не излиза евтино. Например, популярните луксозни препарати като Restylane и Juvederm струват средно 600 лева за милилитър, като ефектът им изисква подновяване на всеки шест до дванадесет месеца.

За тези от вас, решени да се постараят да постигнат ефекта от новия бюти-тренд, следват начините за това >>> 

Инжекции с филър с хиалуронова киселина

Анатомичната структура на човешкото лице предполага сравнително плоски зони в областта на скулите, темпоралната зона, брадичката и ъглите на устата. Това визуално може да се промени с филъри с хиалуронова киселина. Те придават на лицето по-гладък контур и го освобождават от фините бръчки и по-забележимите гънки. Контурирането от този тип често се използва за постигане на плътни устни, характерни за лицата на богатите момичета, изостряне ъгъла на долната челюст и подравняване формата на носа (четете още: Любопитно и важно за хиалуроновите филъри). 

Химичен пилинг и лазерен ресърфисинг

И двете процедури са насочени към придаване на здрав блясък на кожата и премахването на мъртвите кожни клетки, следите от акне и пигментните петна. Изборът на конкретна процедура зависи от характеристиките на кожата и личните ви предпочитания.

За дълбок пилинг козметолозите използват силни разтвори на базата на фенол, така че процесът на възстановяване може да бъде сравнително дълъг (до 3-4 седмици). В замяна ще получите ефект с продължителност 2-3 години.

Отстраняване на бучки Биша

Говорим за премахване на мастните бучки, които се намират в централната част на бузите и са необходими на човек само в ранна детска възраст. След отстраняване на бучките на Биша, наречени така по името на лекаря, който пръв ги дефинира като отделна анатомична формация, лицето става по-стройно поради акцентното очертание на скулите. Възможно е, след като се подложите на тази процедура, дори да се откажете от козметичното контуриране. Но имайте предвид, че за да избегнете увисване на кожата в бузите и назолабиалните гънки с напредване на възрастта, лицето ви може да се нуждае от последваща професионална грижа (четете още: Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия). 

Нехирургичен лифтинг на лицето

Днес много нехирургични алтернативи са в списъка на методите за лифтинг на лицето. Например повдигането с конци, същността на което се крие в създаването на подсилваща рамка от специални нишки, които се вмъкват под кожата.

Друг подход, който набира популярност, е ултратерапията. Принципът му на действие се основава на концентрацията на ултразвукова енергия в дълбоките слоеве на кожата, поради което в нея се произвежда нов колаген и се стартира процесът на естествено обновяване.

Друг метод е термолифтингът, който използва радиочестотна технология с помощта на биполярни микроигли. Има тонизиращо действие и помага за видимо стягане на отпуснатата кожа на лицето (четете още: 5 супер ефикасни упражнения йога за лице - let's get it om!). 

More Face