Следва

Лято за езици с Lidl Plus!

We Love: нестандартните съвети за хранене, три на брой, на Кейт Бланшет

Благодарение на тях скорошната рожденичка, 53-годишната от два дни насам актриса, изглежда невероятно

 

Food преди 1 година

Кейт Бланшет рядко е гола на екрана, но често се появява в тесни костюми и откровени рокли, от които спокойно можем да заключим, че е в отлична физическа форма. И всичко това, защото звездата не само редовно спортува, но и спазва определени правила за хранене от няколко десетилетия. Каним ви да разгледаме по-отблизо менюто на Кейт.


Цитирай ме: австралийската перла Кейт Бланшет


Съвет 1: Преди всичко останало - кафе

В интервю Кейт Бланшет признава, че добър ден за нея е този, който започва с чаша черно кафе. Тя го пие, без да тича из кухнята, а седейки тихо на удобен стол съвсем сама и чете вестник. Това рядко се случва на майка на четири деца, затова тя се опитва да се наслади на всеки момент на самота, когато успее. Според Бланшет е много важно да се настроите правилно за деня. Важно - актрисата винаги балансира кафето с чаша вода и лимон, за да остане хидратирана (четете още: Гримьорката на Кейт Бланшет за Венеция и най-важните грим-трикове под маската).

Съвет 2: Никакво червено месо

Въпреки че червеното месо е богато на желязо и витамин В12, Кейт го е изключила напълно от диетата си, която за сметка на това изобилства от плодове и зеленчуци. Първоначално красавицата си прави тест за хранителна непоносимост към много голям списък от храни и се оказва, че в графата забранени влизат червените меса. Впоследствие тя разбира защо винаги яде червено месо на сила, след което се чувства просто ужасно. Второ, червеното месо непрекъснато се свързва със сърдечно-съдови заболявания, а семейство Бланшет има тези проблеми по наследство. Затова Кейт се сбогува с пържолите без никакво съжаление, заменяйки ги с риба, бобови растения и ядки.

Съвет 3: Яжте много пробиотични храни

Пробиотиците са приятелски настроени бактерии, които поддържат храносмилателния тракт здрав и поддържат баланса на чревната микрофлора. Това от своя страна укрепва имунната система, понижава кръвното налягане и дори може да намали тревожността или депресията. От чисто визуална гледна точка, пробиотичните бактерии осигуряват равномерен и здрав тен, както и повишават метаболизма и ви помагат да останете в страхотна физическа форма. Ето защо Кейт се опитва веднъж на ден да яде храни, богати на пробиотици, включително кимчи, кисело зеле, кефир, кисело мляко.

 

More Food