Следва

Първи трейлър: Ана де Армас е Мерилин Монро в новия BLONDE

За загрявка: най-добрите филми за Мерилин Монро

Най-важният секс символ на всички времена е екранизиран няколко пъти - а още един предстои скоро 

Movies & TV преди 1 година

Новият филм за нея излиза през септември тази година, на Венецианския филмов фестивал, тоест имаме цяло лято да заргряваме и да мислим за Мерилин с тези 9 филма и всички различни перспективи за личността на срамежливата Норма Джийн и звездния, неповторим живот на Мерилин Монро. 

via GIPHY

The Legend of Marilyn Monroe (1969)

Най-старият филм за Мерилин, направен 7 години след смъртта й, представлява документални кадри, придружени от наративен разказ с гласа на Джон Хюстън, изключително известен американски режисьор и приятел на актрисата. 


Историческата "гола" рокля на Мерилин Монро се оказа повредена след като Ким Кардашян я сложи на Met Gala


Goodbye, Norma Jean (1976)

Мисти Роу играе Норма Джийн / Мерилин Монро в тази сага от 76-та. Разказ за насилието, което известната жена понася като дете, за работата й в завод за боеприпаси през 40-те до пробива й в Холивуд, който e не по-малко травмиращо преживяване... 


Lunchtime Shopping: 9-те staples на Мерилин Монро за супер секси лято


Marilyn: the Untold Story (1980)

Катрин Хикс e единствената достатъчно секси и магнетична жена от 80-те години, която успява да влезе в кожата и душата на Мерилин Монро. Този филм е специфичен с това, че е сниман специално за да се излъчва по телевизията; историята следва, без много подробности, целия жизнен цикъл на звездата, от трудното й детство до статута й на тотален секс символ. 


Моркови, сладолед, спане без пижама и още от тайните зад тялото на Мерилин


Marilyn and Me (1991)

Този филм разказва историята на Монро по алтернативен начин - писателят Робърт М. Зелцер, който наистина пише две книги за Мерилин, разказва историята как среща своята муза и героиня Норма Джийн още в ранните години на кариерата й и как визионерският му поглед се превъплъщава в писмени истории. 


Fashion Starter: как Мерилин направи диамантите "известни"


Norma Jean and Marilyn (1996)

Мира Сорвино e Мерилин, а Ашли Джъд - Норма. Срещат се. Едната е алтер-его на другата. И решава да я съботира. 


Автентичният бюти режим на Мерилин - стъпка по стъпка


Blonde (2001)

Това е мини-сериал, който проследява всички основни събития в живота на актрисата. Играе Попи Монтгомъри, a основният похват в разказа е опозиция между Звездното и Човешкото у Мерилин. 


ЧРД, Мерилин Монро: Животът й в снимки!


My Week with Marilyn (2011)

Мишел Уилямс като Мерилин Монро среща 23-годишен асистент-режисьор (Еди Редмейн) на снимачната площадка на The Prince and the Showgirl и двамата формират интензивна, страстна, странна връзка. 


Невиждани снимки на бременната Мерилин Монро


Love, Marilyn (2012)

Още един документален филм, изследващ живота на Мерилин през гледната точка, разказите и спомените на множество велики холивудски актьори, включително Линдзи Лоън, Ума Търман, Глен Клоуз, Ейдриан Броуди и още.


Миналото: Иконите на Холивуд и Негово Величество Червеното червило!


The Mystery of Marilyn Monroe: the Unheard Tapes (2022)

Този е съвсем нов, писахме за него ТУК, и използва архивни и документални кадри, никога показвани, за да разкаже много неща за Мерилин Монро, които светът досега никога не е чувал, особено що се отнася до мистериозната й смърт. На разположение за нас в Netflix. 


Интимно. Мерилин Монро без фалш и букли


Blonde (2022) 

Ето този чакаме сега. Режисира Андрю Доминик, лентата ще е по-психологическа от всички досега, говори се предимно за най-лични и интимни подробности от живота на Мерилин, Ана де Армас е секси, премиерата, както казахме, през септември тази година!


Усмивка преди смъртта. Тези божествени снимки и краят, 8 месеца по-късно


 

More Movies & TV