Следва

Ваканцията на известните: Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк, любов-море

5 здравословни причини да зарежем всичко и да тръгнем боси по пясъка...

Beach walking е една от най-лесните и романтични дейности на света - очевидно и доста здравословна

Health преди 1 година

Basta бюра и офиси! Краката, кръста, кожата и стойката искат синевата на небето, нежното шумолене на палми, ласката на морския бриз, прекрасното усещане на пясъка под стъпалата... Да, защото ходенето бос по плажа е една от най-освобождаващите фантазии на ваканционното въображение, символ на лекота, безгрижие, свобода и бягство от обичайните ежедневни ангажименти и ограничения. Но прагматиката в случая се изравнява с романтиката, защото разходката по плажа бос е истинска глътка благополучие и здраве - разбирайте го като СПА преживяване за тялото, кожата и нервната система.


Хубав гръб имаш: 9 бързи стреча за релеф и стойка


Ползите са невероятни. По-долу са 5-те причини защо, следващия път, когато отидете на плажа - или още по-добре, ако сте там в момента - да изоставите маратонките и джапанките под чадъра и да се отдадете на няколкокилометрова сесията beach walking, т.е. приятна разходка по пясъка или още по-добре на брега, дишайки дълбоко. Никога не забравяйте слънцезащитата крем върху всички открити части (не искаме да остаряваме, докато се подмладяваме, нали) и бутилка минерална вода за предпочитане топла (четете още: Трик за хлад: топли (а не леденостудени) течности през лятото, ето как и защо).

1. Ходенето по мека и нестабилна повърхност като пясък принуждава мускулите, особено на стъпалото, но също и на краката и гърба, и дори на корема, да работят интензивно; и ни осигурява истинска "силова тренировка“. Резултатът? По-тънки и стегнати крака, повече възможности и самочувствие за поли и минита като Хейли и Вера Уанг. Ако обаче не тренирате, особено в началото, вървете бавно, за да избегнете възпаление или мускулна болка.

2. Практикувайки плажно ходене, особено с бързо темпо, изгаряме повече калории, отколкото когато ходим по твърда повърхност като тротоар (не слушайте Роси Кирилова). "Тъй като тялото тогава използва мускулите по различен начин, когато ходим по пясък, изгаряме един и половина до два пъти повече калории, отколкото при нормално ходене“, каза хиропрактикът д-р Алън Конрад пред Healthline. И талията се стеснява.

3. Ходенето бос по пясъка стимулира производството на ендорфини, хормоните на щастието, невротрансмитери, които се синтезират в мозъка и имат аналгетични и антидепресантни свойства. Следователно ходенето по плажа дава щедра доза добро настроение и широко чувство за благополучие и кеф и може да намали тревожността, стреса и симптомите на депресия.

4. Плажът като бюти процедура? Определено да. Пясъкът е естествен скраб, а механиката на ходене предизвиква нежно ексфолиране, за по-мека на допир кожа. Движението на стъпалото, когато ходим по пясъка, стимулира кръвообращението и микроциркулацията на краката, предотвратявайки подуване, "чупливост" на капилярите и разширени вени. Разхождайки се край морето, освен това, ние вдишваме богат на кислород (и натоварен с йод) въздух, за което кожата ни ще се отблагодари с естествен блясък, който дори и най-добрият руж не може да имитира.

5. Според Earthing, ходенето бос по плажа е холистична практика, която насърчава директния контакт на кожата с повърхността на земята и в този случай пясъка - тази дейност носи огромни ползи за целия организъм - снабдява със свежа енергия, намалява възпаленията в тялото, успокоява стреса, стимулира имунната система, облекчава мигрени и мускулно напрежение и дори да подобрява качеството на съня.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.