BILLA градини: плодово-зеленчуков детокс с родни продукти

BILLA градини: плодово-зеленчуков детокс с родни продукти

Започваме детокс програма от следващия понеделник, 29 август, включете се и вие!

С наближаването на края на лятото, тялото има нужда да се пренастрои и адаптира към по-краткия ден, по-хладни дни и, често, постепенното намаляване на физическа активност. В този период е много важно да подобрим баланса в организма, като включим в дневното си меню повече витамини, минерали, растителни протеини и ненаситени мастни киселини, които укрепват имунните клетки.

В свое проучване, Google отчита 300%-тно увеличение в броя на търсенията в платформата, които съдържат ключова дума „детокс“. Резултатите обхващат тъкмо последните седмици на лятото през изминалата 2021 г. и са най-високи в рамките на годината след коледните празници. Независимо дали и вие сте сред потребителите, които проявяват интерес към темата онлайн, или сте просто нетърпеливи да влезете в желаната форма, вярваме, че съветите, които ще откриете по-долу ще ви донесат нужното вдъхновение.
Преди да пристъпим напред, ще издадем единствено, че в основата на всички тях стоят плодовете и зеленчуците с доказан произход, отгледани с любов и внимание на територията на страната. Колкото по-сезонни са те - с минимално количество пестициди, толкова по-добре.

Какво всъщност е детоксът?

За да разберем правилно значението на термина, на първо място е важно да подчертаем, че детоксикацията е естествена функция на тялото, която взаимодейства с останалите биологични процеси. Тя има за цел да неутрализира и трансформира токсините, които се натрупват в организма. Техните източници могат да бъдат разнообразни – от замърсяването на въздуха до пестицидите в храната, която приемаме. Макар да са невидими за човешкото око, те често нарушават ежедневния комфорт и намират своите негативни проявления – индивидуални, при всеки. Практикуването на съзнателен „детокс“ – чрез ограничаване на приема на конкретни вещества за определен период от време, съдейства за подобряване на естествения процес на пречистване на тялото. Най-често, те се усвояват по-трудно и не изцяло от тялото - като глутен, захар, млечни продукти, алкохол и кофеин. Като част от процеса, важна задача е намаляването на количеството консумирани токсини, за сметка на сезонните плодове и зеленчуци, богати на полезни хранителни вещества, например.

Колко продължителна е една детокс сесия?

Изпълнението на пречистващата програма не означава ограничаване на количествата, а по-скоро осигуряване на по-качествена подкрепа на тялото – под формата на полезна храна. Най-често застъпената детокс практика е с продължителност между една и две седмици. През този период, тялото преминава през възстановителни процеси, подхранени от ценни хранителни вещества. Те се превръщат в двигател, който стимулира пречистващата функция на организма, и съдейства за менталното и физическото възстановяване на тялото. Резултатът е повишаване на нивата на енергия, по-чиста и здрава кожа, по-добра концентрация, усещане за лекота.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.