Следва

Кралица Камила никога не е изглеждала по-добре, някои подробности от Париж

Линда Еванджелиста за Джералд Мари: "Внимаваше да не докосва лицето ми, защото му носеше пари"

"Бях готова да жертвам всичко, за да получа свободата си обратно” 

Celebrities преди 7 месеца

Супермоделът Линда Еванджелиста обвини бившия си съпруг, ръководителят на агенция Elite Model Management Джералд Мари, в насилие и издевателство. Тя говори за трудния период в живота си в документалната поредица на Apple TV+ "Супермодели", посветена на оставащото скрито в иначе бляскавата модна индустрия.

Еванджелиста отбелязва, че ѝ е било много трудно да излезе от връзката си с Джералд Мари, която започва, когато тя е на крехките 22 години: "Трудно е да направиш крачка и да прекратиш една токсична връзка. Разбирам това, защото самата аз съм живяла в такава. Ако просто бях казала, че искам да се разведа, нямаше да се получи." В допълнение споделя: "Не можеш просто да се приближиш до човека и да му кажеш: "Искам развод". Това е невъзможно." По думите ѝ, бившият ѝ съпруг я е пуснал да си тръгне едва "когато е разбрал, че ще получи всичко нейно."

Линда казва още, че вярва на другите жертви на Джералд и се възхищава на тяхната смелост. Припомняме, че преди три години седем жени обвиниха Мари в тормоз и сексуално насилие: "Иска ми се справедливостта да възтържествува. Бих искала такива кретени да се замислят по два пъти, а жените да знаят, че не са сами", казва моделът (вижте още: Модният финал на годината: Кристи, Линда, Наоми и Синди закриха Vogue World: London).

Според Еванджелиста, Мари я е подлагал на системен тормоз по много преднамерен начин: "Знаеше, че не трябва да докосва лицето ми, което му носи пари", казва тя.

Същевременно, самият Джералд Мари отрича всички обвинения, отправени срещу него. По неговите думи, той "никога не е извършвал дори най-малкия акт на насилие".

Шокиращото признание за преживяното насилие, идва само няколко дни след като 58-годишната Линда разкри, че през последните пет години е била диагностицирана с рак на гърдата два пъти и се е подложила на двойна мастектомия.

В документалната поредица "Супермодели," легендарните Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста се събират, за да споделят историите си за пътя към успеха, приятелствата, които са създали, и как изглежда животът извън модната сцена.

Премиерата на мини сериала се състоя вчера. 

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.