Следва

Louis Vuitton продължи договора на Никола Гескиер

Чудим се дали ни харесва: Balenciaga и полата-кърпа за 1600 лева

Топ тенденция или липса на въображение? 

All fashion преди 5 месеца

Докато преглеждахме предложенията на модните къщи за предстоящата пролет на 2024 открихме нещо учудващо, от което почти ни побиха тръпки - полата на Balenciaga. Моделът е описан като “хавлиена пола от колекция Пролет/Лято 2024, с дължина до коляното, с две копчета на талията и регулируем колан с катарама отвътре. Унисекс.”

Изненадани и малко загрижени за тенденциите в модата, насочихме вниманието си към коментарите под Instagram публикацията на марката, за да разберем какви са реакциите относно новопредставената пола-кърпа (четете още: "Най-голямата ми грешка": пълното интервю на Демна след скандалите с Balenciaga).

"Някога за 920 долара можеше да се купи рокля шедьовър на Gucci, Tom Ford или Dior. А сега…кърпа", пише потребител.

Дизайнът вече е достъпен за предварителна поръчка на официалния уебсайт на Balenciaga и струва 1665.33 лева с точност до стотинка. Въпреки това, не е изключено вече да притежавате сходна пола-кърпа у дома. За допълнителен ефект можете да добавите към нея джапанки и кърпа за глава в същата цветова гама (четете още: Историята на Кристобал Баленсиага: трейлърът).

Докато се опитваме да разгадаем откъде Демна се е вдъхновил за това си творение, в социалните мрежи вече се появи меме с главната редакторка на Vogue, Анна Уинтур, "облечена" в поличката, само че стилизирана като рокля.

More All fashion