Следва

Maison Margiela Haute Couture & Бьорк - всичко на мястото си

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).  

All fashion преди 3 седмици

Холивудското светило Тилда Суинтън и режисьорът Апичатпонг Уирасетакул черпят вдъхновение от гледните точки един на друг, за да ни пленят с кинематографична панорама на колекцията Пролет/Лято 2024 на Chanel.

Катрин Матилда Суинтън, или както всички я знаем – Тилда, всепризнатата британска актриса е най-известна с образите си на Бялата вещица в поредицата „Хрониките на Нарния“ и на Древната във франчайза на Marvel Cinematic Universe, роли, които ѝ носят няколко номинации и награди. Суинтън със сигурност чертае и собствен път в модната индустрия със своите звездни моменти на червения килим и сътрудничество с най-големите модни къщи (вижте още: Божествена: лавандуловата Тилда Суинтън във Венеция).

Меки розови платове се въртят около Тилда с наметало с къдрава яка, придавайки ѝ лека скромност.

Заснети от тайландския фотограф и визуален артист Харит Срикао и режисирани от филмовия режисьор и продуцент Апичатпонг Уирасетакул за мартенското издание „State of Art“ на Vogue Thailand, омайващите страници на списанието изследват присъщата връзка, която модата има с изкуството.

Дръзките рамене и високото деколте на сакото са омекотени от копринените мотиви и кристали, придавайки му едновременно драматичен и нежен вид.

Тук Суинтън е облечена в най-новите предложения от колекцията на Chanel Пролет/Лято 2024 на изящен фон от фантастични флорални аранжименти, които напомнят за спокойствие и безгрижие. Резултатът е експлозия от цвят и експресия, която перфектно описва както артистичното поведение на Суинтън, така и визията на творческия директор на френската модна къща Виржини Виар за сезона.

Сините нюанси обсипват роклята, а безгрижният ѝ силует е съчетан с кадифени чехли.

More All fashion