Следва

Гъвкава шия, диетичен порцион, любов: тайните на Синди Крауфорд, научени за 20 години на върха

Зверските хранителни и спортни навици на Меган Фокс - повторете, ако можете...

36 год
162 см
52 кг
Оne of the hottest actresses alive

Health преди 1 година

След материала ни Преса и бюст за завиждане: Меган Фокс в неон от Jacquemus обещахме - и спазваме - целият спортно-диетичен режим, който е причината това тяло да изглежда както изглежда... очаквайте съвсем скоро подробности за всички "легнали" начини да изваяме релеф в областта на корема (и не само) - процедури с лазер, акустични вълни и пасивни машини за контракция на мускулите, а надолу сега са връзстрогия хранителен режим на Меган и нечовешките тренировки, ден по ден. Успех!

Хранителен режим

Меган Фокс яде по пет пъти на ден и си позволява любими храни - които все пак никак не попадат в графата "нездравословни" - само веднъж седмично. Нейната диета включва много бадеми, плодови смутита, японска храна и само пилешко и сьомга, що се отнася до месни протеини. Диетата е най-важният аспект на това да останеш във форма, много по-важен от тренировките. Без точния хранителен режим е почти невъзможно да имаме слабо тяло и естетична физика като на Меган Фокс или която и да е добре изглеждаща жена - Вера Уанг, Кейт Бланшет, Виктория Бекъм, just to name a few.

Не говорим за Глад до насита, но работата е доста близо до тази, интензивно и строго не-ядене на бели храни: "Не ям хляб и никакви други въглехидрати - бисквити, други тестени, чипсове и прочее. Най-лошото нещо, което давам на тялото си, е кафе веднъж на ден“, казва тя пред E!Online; никакви cheat days: "Нямам cheat храни. Или правя нещо, или изобщо не го правя - не изневерявам на режима си. Но имах желанието, вероятно щях да избера пица или торта"; много смутита: "Любимото на Меган е червеното смути, което включва какъвто и да е горски плод, според сезона, чай, лъжица протеин на прах и малко бадемово мляко“, казва нейният треньор Харли Пастернак, който изгражда цялата й 5-степенна диета, пред People. Любимата кухня на Меган е японската, защото е едновременно лека и вкусна. Ето го хранителният режим, смес между Кето и Палео, на Меган, в цялата му аскетичност:

Закуска

Белтъци
Овесена каша
Бадеми

Закуската е любимото и най-важно хранене в деня на Меган. Тя й дава енергията и хранителните вещества, от които се нуждае, за да тренира и да бъде в крак със своите суперенергични деца. Както сама признава, започва с "най-лошото", чаша кафе. След това преминава към храна с високо съдържание на протеини като омлет от белтъци с пресни зеленчуци или скир (нискомаслено исландско кисело мляко) със сезонни пресни плодове и шепа бадеми. Това дава перфектната комбинация от здравословни въглехидрати (от плодовете и зеленчуците), мазнини и протеини.

Обяд

Сьомга Сашими
Едамаме
Мисо супа
Ориз

За обяд Меган обикновено избира салата с малко печена или пушена сьомга за повече протеин. Тя обича сьомга, яде я поне веднъж на ден. Но ако не й се яде риба, тя опциите са пилешки или пуешки гърди на скара. Тъй като тя следва протокола на Палео/Кето храненето, овкусява зеленчуците с екстра върджин зехтин и малко ябълков оцет. Широко разпространено е мнението, че ябълковият оцет играе роля в изгарянето на мазнини, съхранението на мазнини и регулирането на апетита. И освен това, той също така на чревното здраве, което е много важно за цялостното състояние на тялото.

Междинно хранене

Протеинов шейк
Смути
Витамини

Вечеря

Киноа
Пилешки гърди

Вечерите на Меган са подобни на обяда. Те са пълни с полезни витамини, минерали и хранителни вещества, които помагат на тялото да остане слабо. Ако не е яла сьомга за обяд, ще хапне филе от сьомга на скара и много сезонни зеленчуци. Други дни тя ще избере сашими от сьомга заедно с малко задушено и леко осолено едамаме, чаша мисо супа и салата от пресни краставици.

Междинно хранене

Плодове
Зеленчуци


За "Трансформанс", една от най-сексапилните й роли, Меган Фокс спазваше стриктна палео диета и ежедневен тренировъчен режим, в които избягва млечни продукти и зърнени храни и разчита само на плодове и зеленчуци като основен източник на въглехидрати. Вече знаем, че тя яде пилешко и месо, риба в ежедневната си диета, но за филма набляга на бадемите и салатата салата с малко ябълков оцет.

За "Костенурките нинда" Меган Фокс следва тежката артилерийна диета на периодичното гладуване в продължение на 16 часа, но никога не пропуска закуската, която смята за най-важното хранене за деня. Тогава режимът на Меган е подобен на палео диета, която включва издига на пиедестал яйцата като основен източник на протеини.

Спортен режим 

За да поддържа добра мускулна структура, Меган прави т. нар. resistance тренировки с малко почивка, що се отнася до кардио. Този тип спортен режим увеличава скоростта на метаболизма, изгаря калории, развива и предпазва костите, не причиняват болката, изострят фокуса и помагат за намаляване на мазнини в тялото. Нейният треньор казва, че човек трябва да прави това поне 5 минути на всяка тренировка. Освен кардиото актрисата вдига и голямо количество тежести приблизително два пъти седмично. След раждането започва да тренира по т.нар. 5-факторен режим. Да, тя има три деца и изглежда така.

Тези пет фази са следните: петминутно кардио, упражнения за скулптуриране на долната част на тялото, упражнения за тонизиране на горната част на тялото, упражнения за скулптуриране на корема и пет минути леки упражнения за охлаждане.

Понеделник

Фаза 1.

Alternating Knee Crunches (20 повторения, 3 серии)
Knee Push-Ups (20 повторения, 3 серии)
Burpees (10 повторения, 3 серии)

Фаза 2.

Скачане на въже (60 повторения, 1 сет)
Air Squats (50 повторения, 1 сет)
Lunges (40 повторения, 1 сет)
Box Jumps (30 повторения, 1 сет)
V-Ups (20 повторения, 1 сет)
Alternating One-Leg Squats (10 повторения, 1 сет)

Фаза 3.

8 минути Tabata

Вторник

Дълъг джогинг / тренировка на крос-тенажор / сайклинг клас / пилатес

Сряда

Фаза 1.

Jump Squats (10 повторения, 3 сета)
Mountain Climbers (20 повторения, 3 сета)
Jump Squats (10 повторения, 3 сета)
Jumping Launges (20 повторения, 3 сета)
Jump Squats (10 повторения, 3 сета)

Фаза 2.

60 Calorie Jog (1 сет)
Lunges (50 повторения, 1 сет)
Burpees (40 повторения, 1 сет)
30 секунди Plank
Sit-Ups (20 повторения, 1 сет)
Wall Climbs (10 повторения, 1 сет)

Фаза 3.

 8 минути Tabata

Четвъртък

Пилатес / Каране на колело или други кардио упражнения

Петък

Фаза 1.

Inch Worms (10 повторения, 3 сета)
Knee Push-Ups (15 повторения, 3 сета)
Sit-Ups (20 повторения, 3 сета)
Knee Push-Ups (15 повторения, 3 сета)
Inch Worms (10 повторения, 3 сета)

Фаза 2.

Second Plank Hold (1 сет)
Leg Rises (50 повторения, 1 сет)
Mountain Climbers (40 повторения, 1 сет)
Air Squats (30 повторения, 1 сет)
Box Jumps (20 повторения, 1 сет)
Burpees (10 повторения, 1 сет)

Фаза 3.

8 минути Tabata

Събота и Неделя

Почивка

Най-нтензивните тренировки на Меган Фокс започват през 2004 г., когато тя подписва с "Confessions of a Teenage Drama Queen“ и следва 5-факторната тренировъчната програма, която обсъдихме по-горе.

През 2009 г. тя участва в "Тялото на Дженифър“, за който тренира по следния начин: jumping squats + box jumps + jumping lunges.

За "Трансформърс" режимът е много по-труден с фокус върху основни и HIIT кардио упражнения. Идеята са максимални повторения в рамките на 30 секунди.

Тренировките на Меган за Teenage Mutant Ninja Turtles включват кардио, пилатес и колоездене с продължителност 45-60 минути.

По време на бременност

Меган се омъжва през 2010 г. и сега има три деца и след всяко раждане се връща към основната си форма до незабележима степен с resistance тренировките, пилатес, йога и кардио. По време на на бременността тя почти не променя диетата си - яде чисти и пресни зелени зеленчуци предимно. Децата на Меган - Джърни Ривър, 5, Бодхи Рансъм, 8, и Ноа Шанън, 9 ядат също толкова здравословно, колкото и мама.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.