Следва

We love: Cherry Mocha маникюрът на Дженифър Лопес

Beauty тенденции Пролет 2024 - най-доброто от Седмиците на модата

Фурор, който по нищо не отсъпва на дрехите

 

Beauty News преди 6 месеца

Съществува погрешното схващане, че Месецът на модата е просто демонстрация на впечатляващи облекла с безупречна кройка. Въпреки че трябва да признаем, че изящните материи и стилните дизайни са в центъра на всяко модно дефиле, дрехите не биха били толкова прекрасни, ако няколко други аспекта не превръщаха обикновеното ревю в гравитационна сила, която обичаме да наблюдаваме в детайл и на която с удоволствие позволяваме да ни "отнася главите". Всичко - от декорите, през музиката и цветовата гама на залата - играе ключова роля в създаването на великата модна история, обединяваща театрално изкуство и шивашко майсторство (вижте още: Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Chanel).

В този контекст, разбира се, обръщаме поглед към важността на прическите и грима, добявящи невидима, но скъпоценна стойност към всеки демонстриран на пистата образ. През този сезон практичността е изместена (ура за това!) от впечатляващи стайлинг решения, включващи разрошени коси, драма акценти и много силно пигментни сенки за очи. При Victoria Beckham видяхме несиметрични мигли, открояващи се върху иначе изчистената визия. А при Dior -  вълшебни лица, украсили подиума само с лек намек за червило, украсяващо устните.

Това е само върхът на модния и beauty айсберг. Какво още забелязахме по време на ревютата за Пролет/Лято 2024, показваме надолу >>>

Научно-фантастични ленти от Fendi

Тънката светлоотразителна лента, украсяваща главите на моделите на Fendi, придава футуристичен привкус на иначе свежата и минималистична визия. Създава усещане за съвременна гръцка богиня, което много харесваме, макар че не сме сигурни, че ще изпробваме, одвен в парти контекст. И все пак, интересно и нестандартно решение. 

Готически устни от Dior

Готическата нотка нежност се прокрадна в Dior, благодарение на творческия директор Питър Филипс, който използва наситен нюанс в някаква странна вариация на черното, умело поставен в средата на устните, за да придаде по-голяма дълбочина и интензивност на визиите на всеки модел. Супер секси, освен загадъчно.

Асиметрични мигли от Victoria Beckham

Преосмисляме всичко, което сме чували и виждали за изкуствените мигли. Вместо дълги снопчета, които да увеличават визуално окото, Victoria Beckham залага на къси и асиметрично разположени миглички, създаващи силна футуристична визия. Повтаряме идеята още в ранната пролет, а защо не и по-рано.

Saint Laurent от 80-те години

Опушени очи, безпогрешно пурпурно червило и силен контур в комбинация с дисциплинирано прибрана назад коса? Това може да означава само едно: гримът на Saint Laurent от 80-те се завръща, за да завладее сърцата ни отново (вижте още: Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Saint Laurent, Сирените от Мисисипи). Безпогрешен прийом!

Гланцирани прасковени клепачи от Prada

Животът е нежно оранжево прасковен в Prada, където блестящите сенки с мокър ефект пленяват сърцата и ни карат да се сдобием с подобни нюанси вед-на-га! Вижте цялата колекция Пролет/Лято 2024 на Миуча Прада и Раф Симънс за модната къща

Тиха красота от Valentino

Има тих лукс, но има и тиха красота, а Valentino са майстори в създаването й. Не са нужни прекалени усилия, само нежни землисти оттенъци по устните, клепачите и скулите. Подберете перфектния за вас "nude цвят" и го комбинирайте с кремообразна основа за грим, която да придаде фин завършващ блясък на визията. Гримирани, но не съвсем, е равно на перфектни (вижте още: Памела Андерсън без капка грим в Париж). 

Кубично настроение от Jil Sander

Ако опушеният грим, нежните нюанси и приглушените земни тонове не са за вас, отлично решение е графичната очна линия на Jil Sander, за предпочитане в цвят, различен от всичко останало във визията, освен може би от червилото. 

Пера от Dries Van Noten

От перли до диаманти, различните времена помнят и различни украшения за нежните женски клепачи. Dries Van Noten въвежда нова beauty линия, като поставя акценти, напомнящи на пера по лицата на своите модели (вижте още: Седмици на модата: българската красота плени световните подиуми). Много Дрис, много шантаво. И прекрасно за вечер.

Нов прочит на очната линия от LaQuan Smith

Гримът на моделите на LaQuan Smith доказва, че очната линия подхожда на всеки, стига да бъде правилно направена. Умелото използване на целия клепач и подчертаването на плаващите линии по вътрешната част на окото е всичко, за което някога сме мечтали.

Асиметрични коси от Junya Watanabe

Забравяме за грима в момента, в който попадаме на предложението на Junya Watanabe за пролетта на 2024. Смелите и тъмни цветове, комбинирани с впечатляващи асиметрични елементи, не са за всеки, но определено печелят възхищението ни.

Бяла очна линия от Giambattista Valli

Тук съвсем не говорим за това, за което си мислите. Тази очна линия подчертава долната част на окото и хармонира перфектно със сияйния тен на моделите на Giambattista Valli - семпло съвършенство, в което основен капитал са младостта и невинността. 

More Beauty News