Следва

Как да се справим с хиперпигментацията: урок по правилна слънцезащита

10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним

Важно!

Face преди 3 години

В търсене на извора на младостта, перфектното селфи и най-вече личния комфорт, все повече жени посягат към Ботокс инжекциите: в последните две-три години броят на възползвалите се от услугата нараства с една трета! И защото никоя от нас не е оперирана от суетност, а и бидейки жени, е съвсем нормално да се стремим и интересуваме от постигането на най-добрия възможен външен вид, излагаме 10 криворазбрани факти за Ботокса, които отчаяно се нуждаят от доуточняване:

Ботоксът не е "просто ботокс"
Botox всъщност е име на бранд, което впоследствие започва да се използва като нарицателно за Ботулиновия токсин като цяло (бел.ред. подобно на Coca-cola и Pampers - един конкретен бранд става по-известен от самия продукт). Също така съществуват и други субстанции със сходни ефекти, които спират свиването на мускулите.


Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия


С кои бръчки се бори Ботоксът
Златният стандарт при инжекциите е горната трета от лицето: носът, челото и крайчетата на очите. Доказано ефективно е също инжектирането на токсина в мускулите по шията, също и дъвкателните мускули, ако се борим с бруксизъм. Има, разбира се, и ред несъвършенства, които не могат да бъдат повлияни от Ботокса - като например назолабиалните бръчки - в тази зона е по-добре да се прилагат филъри.

Ботокс на 20 - да или не?
Някои специалисти препоръчват превенция: според тази теория, ако започнем да инжектираме от токсина на по-ранна възраст, действително ще успеем да предотвратим цялостната поява на бръчки. Въпреки това, повечето дерматолози вярват, че употребата му е желателна, едва след като вече се появят индикации за стареене на кожата - бръчки и фини линии. Колкото до младата кожа - вторият "тип" специалисти твърдят, че е просто загуба на ресурс, а също и огромен риск, защото с времето токсинът губи от силата на действието си, тоест, отпуска мускула и е съвсем възможно кожата да започне да изглежда дори по-състарена заради загубата на обем. Най-удачният момент да започнем с инжекциите е, когато забележим появата на статични бръчки (когато лицето е неподвижно), но същевременно все още да не са станали прекалено дълбоки.


Ние те харесваме и с ботокса, оформената с филъри челюст, корекцията на ушите и останалите операции, Брад Пит!


Ботоксът НЕ Е болезнен
Или поне не повече отколкото едно оформяне на вежди. Някои специалисти третират зоната с обезболяващи, някакъв лек вид упойка или лед, но други го инжектират просто така, тъй като иглите за много прецизни.

Ефектът трае поне четири месеца
Резултатът от третирането с Ботулинов токсин се проявява след броени дни, достига максимума си до две седмици и трае поне 4 месеца.

Ботоксът няма странични ефекти
Ако процедурата е изпълнена професионално, странични ефекти няма да се проявят. Всичко останало - повдигнати до небето вежди, ококорени очи, неестествен контур - е следствие от недобре поставени инжекции. Най-важното е да запомним, че процедурата не трае вечно!


100 години скалпел: История на пластичната хирургия


Бейби Ботокс - нов тренд в козметологията
Инжекциите, използващи по-ниска концентрация на Ботулинов токсин (например не 25 единици както е по принцип, а 10), изключват цялостното обездвижване на мускула - този подход се смята за идеален при третиране на околоочната зона, където кожата е много нежна.

Посредством Ботокс можем да променим формата на носа
Неоперативна ринопластика - звучи почти сюрреалистично, но с помощта на Ботокс можем да повдигнем върха на нослето, да го направим по-чипо, дори визуално по-късо.

 


4 метода за неоперативна ринопластика и какво знаем за тях

 


Също така да стегнем шията и овала на лицето
"Нефертити лифтинг" е друга интересна техника - симетрията на лицето се дължи на баланса между мускули с взаимно противоположни функции; една част от тях повдигат лицевите зони, а друга ги дърпа надолу - като в различните възрастови етапи превалира ефектът на различни мускулни групи. В резултат се постига цялостно повдигане на линията на брадичката и извайване на шията. При процедурата Ботоксът се използва за повдигане на цялостния лицев контур. Терапията се прилага и като превантивна мярка при лицево отпускане.

Ботокс може да бъде инжектиран и в устните
По принцип не е желателно, но има ред на брой проблеми, при които тази манипулация помага. Ако в мускула, който повдига горната устна, се инжектира неголямо, но достатъчно количество от токсина, трансформацията ще бъде чудесна. По подобен начин се повдигат и крайчетата на устните.


Ботокс в челото, пластика на бузите и прочее операциите на Дейвид и Виктория Бекъм


 

More Face